JKP “3. oktobar” i dalje posluje pozitivno

1
233

Na poslednjoj sednici SO Bor usvojen je finansijski izveštaj o poslovanju ovog preduzeća u prošloj godini, prema kome su prihodi iznosili oko 225 miliona, a rashodi oko 222 miliona dinara. Deo dobiti biće uplaćen u budžet Opštine Bor.

Prihod je zabeležen u sva četiri nivoa usluga, koje realizuje ovo preduzeće, kako za ugovorene poslove, tako i za treća lica.

“Prvi nivo usluga vezan je za ugovorene poslove koje imamo sa lokalnom samoupravom, kao našim osnivačem. To su usluge održavanja higijene, zelenih površina, parkovskih rekvizita, prihvatilišta za pse i zimsko održavanje ulica i trotoara u gradu. Iz tih usluga imamo prihod od oko 72 miliona dinara, što čini oko 32 odsto ukupnog poslovnog prihoda. Drugi nivo usluga su poverene delatnosti na groblju, pijaci i usluge izvoženja smeća. Tu nam je prihod oko 103 miliona dinara, ili 46 odsto od ukupnog poslovnog prihoda. Treći vid naših aktivnosti su usluge koje realizujemo preko tendera koje raspisuje lokalna samouprava. Tenderi se tiču zimskog održavanja puteva u selima, letnjeg nasipavanja nekategorisanih puteva rizlom, a tu je i uklanjanje manjih montažnih objekata. Tu smo ostvarili prihod od 12,5 miliona dinara, što je 5,6  odsto ukupnih poslovnih prihoda. Ostali deo prihoda realizovali smo pružanjem usluga za treća lica, poput RTB-a Bor ili STRABAG-a. Tendencija pozitivnog poslovanja nas prati već nekoliko godina, uprkos sve većoj i jačoj konkurenciji u svim sektorima usluga koje pružamo”, ističe Dalibor Orsovanović, direktor JKP “3. oktobar” u Boru.

Najveći udeo u rashodima imaju plate zaposlenih, oko 64 odsto. Prosečna plata iznosi oko 34.000 dinara. Ostali rashodi odnose se na energente i potrošni materijal. Kako stoje stvari, ovo preduzeće je i ove godine poslovalo pozitivno, što će pokazati i dobit na kraju godine.1 KOMENTAR

  1. kako je moguce da 3 oktobar barata sa tolikim ciframa a da ima toliko zaposlenih radnika koji nista ne rade.ponekad,dok ih gledam kako ne rade njima bude glupo pa se sagnu po koji pikavac..dok spuse cigaru.. ??????!!!!?!?!?!?!?!
    nemoj da ste slepi!!!!!!!!!
    jutros pao prvi sneg a ovaj jedan sa traktorske prikolice rukom baca po saku soli tu i tamo dok kolega sto vozi prica telefonom..
    sramota me je ovog grada ponekad.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime