JKP „Toplana”: Grejanje nije pušteno zbog kvara na merno regulacionoj tehnici

Kako je rečeno u Javno komunalnom preduzeću „Toplana” u Boru, zbog kvara na merno regulacionoj tehnici vezanoj za uduvavanje vazduha u kotlove, nije bilo moguće da se tokom noći i jutarnjih časova otpočne sa grejanjem.

Foto: JKP Toplana

Javno komunalno preduzeće „Toplana” je, prema rečima v.d. direktora ovog preduzeća Dragana Veličkovića, juče tokom popodnevnih časova postupilo u skladu sa naredbom Štaba za vanredne situacije grada Bora o otpočinjanju grejne sezone u što kraćem roku.

„U večernjim satima smo podložili oba ugljena kotla, ali je negde oko ponoći došlo do kvara na merno regulacionoj tehnici vezanoj za provetravanje ili uduvavanje vazduha u kotlove. Pokušali da otklonimo kvar do jutarnjih časova, ali nismo uspeli. Ovog prepodneva je naša stručna elektro služba kvar uglavnom otklonila, tako da smo ponovo pokrenuli kotlove. Ukoliko se ne desi još neki peh, tokom popodneva trebalo bi da stabilizujemo kotlove i u toku noći i ranih jutarnjih časova obezbedimo da grejanje stigne do građana”, rekao je Veličković.