JKP Toplana: Normalizacija grejanja u Boru od danas

Do prekida u isporuci toplotne energije u Boru došlo je zbog ozbiljnog kvara u proizvodnji, odnosno u toplotno izmenjivačkom postrojenju koje je važno isto koliko i sam rad kotlova. Sanacijom kvara, toplota je vraćena ka gradu, kažu iz JKP Toplana Bor.

Grejanja zasad ima u nižim delovima grada, dok će tokom dana biti stabilizovano i u ostalim delovima.

Radnici JKP Toplana Bor su i dalje na terenu jer postrojenje nije u potpunosti sanirano, tako da grejanje neće biti u punom kapacitetu.

,,Desio se proboj na toplovodu prečnika 600 mm, što je ozbiljan kvar i zbog toga smo morali da zaustavimo oba kotla, da obustavimo rad i isporuku toplotne energije gradu i da pokušamo da se u najkraćem roku vratimo nazad. Vratili smo toplotu prema gradu, međutim to postrojenje i dalje ima nestabilnost, odnosno radimo sa zastarelom opremom i ja očekujem da ponovo imamo problema na tom delu, ali ćemo, kao i sada,  u najkraćem roku da otklanjamo kvarove. Za ovakav sistem mogu da kažem da je 24 sata najkraći mogući rok. Možda je moguće i brže to uraditi, ali sa uslovima i radnom snagom kojom raspolažem, to zaista nije bilo izvodljivo u kraćem roku“, kaže v.d. direktora JKP Toplana Bor Dragan Veličković.

On je dodao da će pokušati da energanu jednim delom stave u funkciju upravo zbog toga što toplana radi sa starom, nestabilnom i nesigurnom opremom, te je svaki uvećan stepen sigurnosti dobrodošao.