Još dva kovid-19 slučaja u Boru

1
2879

Na teritoriji Bora, uključujući i nova dva slučaja kovida-19, virusom korona na današnji dan zaraženo je ukupno desetoro ljudi.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija zabeležena su dva nova slučaja virusa korona.

 “U pitanju su osobe koje imaju prebivalište na teritoriji grada Bora, a radno su angažovane u drugim gradovima. Jedan pacijent je sa blažom kliničkom slikom i nalazi se u kućnoj izolaciji, dok je drugi, prema preporukama stručnjaka, upućen na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu. Važno je istaći da su svi kontakti obrađeni, da su stabilnog zdravstvenog stanja i čekaju se rezultati njihovih testiranja”, rekla je na konferenciji direktor Doma zdravlja u Boru, dr Vesna Radosavljević.

Prema rečima načelnika Epidemiološke službe borskog Doma zdravlja, dr Javorke Stankulić, sudeći po trenutnom stanju, situacija na teritoriji Bora je, u odnosu na druge gradove u Srbiji, povoljnija.

“Ponovila sam i ponavljaću više puta, vrlo je važno nositi zaštitne maske, održavati higijenu ruku, provetravati prostor i dezinfikovati radne površine.  Situacija u našem gradu je mnogo povoljnija u odnosu na druge gradove u Srbiji, virus jeste prisutan, a u kojoj će se meri on prenositi zavisi isključivo od nas”, istakla je dr Stankulić, epidemiolog.

1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime