Još jedan kamion kiper za JKP „3. oktobar”

Vozni park Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar” bogatiji je za još jedan kamion kiper. Vrednost ovog kamiona, koji je ove godine proizveden u Španiji, je 140 hiljada evra, a sredstva za kupovinu izdvojena su iz budžeta grada Bora.

Grad Bor je, na osnovu zahteva Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar” i činjenice da su imali jedan od nastarijih voznih parkova u Srbiji, prethodne godine odvojio 120 miliona dinara za osavremenjavanje mehanizacije.

Prema rečima gradonačelnika grada Bora, Aleksandra Milikića, stigle su četiri nove mašine koje će poboljšati rad preduzeća, a u naredna dva i po meseca će stići još tri mašine i time će biti zatvoren prvi ciklus investicija.

„Naš zadatak je da se podigne kvalitet mehanizacije JKP „3. oktobar” kako bi mogli bolje da rade na održavanju grada Bora, pre svega na izvoženju smeća, održavanju seoskih, atarskih puteva tokom zime. Nažalost, u jednom trenutku starost voznog parka je bila preko 27 godina, to je bio jedan veliki kamen spoticanja u razvoju ovog preduzeća. Naredne godine ćemo nastaviti sa inoviranjem mehanizacije, a već u narednom periodu će sa JKP „Vodovod” i JKP „3. oktobar” stići po dve mašine”, naglašava Milikić.

U prethodnom periodu je, kako kaže v.d. direktora Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar”, Radmilo Guševac, konstatntno bila kupovana polovna mehanizacija. Međutim, počev od ove godine, jer je, dodaje Guševac, gradonačelnik uvideo da je neophodno kupovati samo novu mehanizaciju, otpočeto je sa nabavkom apsolutno novih mašina i kamiona.

„Do sada su u JKP „3. oktobar” stigle dve hidromek mašine, jedan smećar, a danas i kamion kiper koji je proizveden ove godine. Tu je i raonik koji ima sopstveni pogon i nezavisan je u radu od svih kamiona. Prošle godine smo takođe nabavili dva nova kamiona kipera. U narednom periodu stići će još jedan kiper, autopodizač za izvoz velikih kontejnera i autočistilica koja nam je u ovom trenutku preko potrebna. Do kraja godine, stići će još dva nova vozila, te će se ovakvom tendencijom nabavke novih vozila, u vrlo kratkom periodu, JKP „3. oktobar” vratiti u apsolutno normalno funkcionisanje i pokrivaće celu teritoriju Bora, kako sela, tako i grada, u svim delatnostima koje obavlja”, ističe Guševac.