Još jedan novi kamion kiper za JKP „3. oktobar”

Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar” isporučen je još jedan novi kamion kiper za koji je iz budžeta grada Bora izdvojeno 19 miliona dinara. Grad je za inovaciju mehanizacije JKP „3. oktobar” za ovu godinu ukupno izdvojio oko milion evra.

Grad Bor nastavlja usavršavanje voznog parka, pre svega Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar”, a uporedo, prema rečima gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, pokrenut je i postupak inovacije voznog parka Javno komunalnog preduzeća „Vodovod”.

„Naš cilj je da javnim preduzećima i zaposlenima u njima obezbedimo najbolje uslove za rad. Da bismo došli do pokretanja kupovine novih vozla bilo je neophodno stabilizovati ova javna preduzeća i s ponosom mogu da kažem da je JKP „Vodovod”, posle 14 godina, prvi put prošle godine ostvario pozitivno poslovanje, što će se nastaviti i ove godine. JKP „3. oktobar” je imalo veliki problem sa mehanizacijom, a nakon kupovine nove, u narednom periodu ćemo moći da razmišljamo o nastavku kupovine potrebne opreme, ali i o tome kako da se podignu plate zaposlenih u javnim preduzećima. Pre svega je neophodno da se sistemski pristupi rešavanju problema, što smo u prethodnom periodu i uradili. Sada je već mnogo lakše, kada je veliki budžet možemo da uđemo u drugi stepen razvoja preduzeća, a to je osavremenjavanje tehnike za bolji rad preduzeća kako bi grad bio čistiji”, ističe Milikić.

Ovo je drugi kamion kiper koji jestigao u poslednje dve i po nedelje u Javno komunalno preduzeće „3. oktobar”, a povećanje broja kipera, kaže v.d. direktora ovog preduzeća, Radmilo Guševac, omogućava da nesmetano prevoze rizlu u svim seoskim i gradskim mesnim zajednicama u letnjem periodu, dok će u zimskom periodu oni služiti za čišćenje snega na reonskim atarskim putevima.

„Dolazak svakog novog vozila predstavlja veliki dan za naše preduzeće. Kupovinom novih vozila maksimalno podižemo kapacitete za obavljanje komunalnih delatnosti na teritoriji grada Bora. Ovaj kiper ima i raonik koji je hidrauličan i nezavisan u radu od kamiona, što je po svim evropskim standardima. U prethodnom periodu preduzeću su isporučene dve kombinovane hidromek mašine, jedan autosmećar, dva kamiona kipera. U narednom periodu stići će i nov autopodizač i čistilica kojom ćemo održavanje ulica podići na viši nivo. Do kraja godine očekujemo i dolazak još jednog novog autosmećara, tako da se nadam da ćemo i naredne godine održati kontinuitet nabavke novih vozila i tako Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar” vratiti pun sjaj”, naglašava Guševac.