Još jedna zlatna medalja za Bobanu Veličković Momčilović na Evropskom prvenstvu

2
812

Boranka Bobana Veličković Momčilović osvojila je još jednu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu koje se od 23. februara do 2. marta održava u poljskom Vroclavu.

Ekipa u sastavu Bobana Momčilović Veličković, Zorana Arunović i Jasmina Milovanović zauzela je prvo mesto u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara. One su u finalnom okršaju bile bolje od reprezentacije Poljske za koju su nastupale Joana Tomala (Joanna Tomala), Kladia Breš (Klaudia Bres) i Beata Bartkov Kviatkovska (Beata Bartkow Kwiatkowska).

Treće mesto i bronzanu medalju osvojile su reprezentativke Nemačke Andrea Katarina Hekner (Andrea Katharina Heckner), Monika Karš (Monika Karsch) i Julia Hokmut (Julia Hochmuth).

Na šampionatu u Vroclavu strelci reprezentacije Srbije su ovog vikenda osvojili pet odličja u seniorskoj konkurenciji.

Pored pomenute timske medalje, Bobana Veličković Momčilović je u petak treći put postala šampionka Evrope u gađanju pištoljem. Damir Mikec i Zorana Arunović su zauzeli drugo mesto u takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem, naš muški tim pištoljem došao je do bronze nakon što je direktnom duelu pobedio ekipu Nemačke, a Andrea Arsović je takođe osvojila treće mesto i obezbedila olimpijsku kvotu u gađanju puškom.

2 KOMENTARA

  1. 😀 ..Nestvarno …DVOSTRUKI Evropski ponos GRADA Bora i Srbije. Da li GRAD Bor sprema docek svojoj sampionki…😀 ? Dole kod Doma…😀 ? Bas onakav GRADSKI docek kakav ova BORSKA DVOSTRUKA EVROPSKA SAMPIONKA ZASLUZUJE… ? Ova BORANKA koja je PONOS Srbije.
    😀
    Mala li je Evropa ? I to DVAPUT…jel malo…?? 😀😀 . ALO…😀 Pozz iz 🚞

  2. P.S…😀 cuo sam za jednog…sto je za TESLU mislio da nije nista posebno….jer mu je nekad bio komsija tamo u Gospicu u Lici…..😂😂😂…A i jedan za Novaka…gore na Banjici…😂😂😂

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime