Još jedna zlatna medalja za Bobanu Veličković Momčilović na Evropskom prvenstvu

Boranka Bobana Veličković Momčilović osvojila je još jednu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu koje se od 23. februara do 2. marta održava u poljskom Vroclavu.

Ekipa u sastavu Bobana Momčilović Veličković, Zorana Arunović i Jasmina Milovanović zauzela je prvo mesto u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara. One su u finalnom okršaju bile bolje od reprezentacije Poljske za koju su nastupale Joana Tomala (Joanna Tomala), Kladia Breš (Klaudia Bres) i Beata Bartkov Kviatkovska (Beata Bartkow Kwiatkowska).

Treće mesto i bronzanu medalju osvojile su reprezentativke Nemačke Andrea Katarina Hekner (Andrea Katharina Heckner), Monika Karš (Monika Karsch) i Julia Hokmut (Julia Hochmuth).

Na šampionatu u Vroclavu strelci reprezentacije Srbije su ovog vikenda osvojili pet odličja u seniorskoj konkurenciji.

Pored pomenute timske medalje, Bobana Veličković Momčilović je u petak treći put postala šampionka Evrope u gađanju pištoljem. Damir Mikec i Zorana Arunović su zauzeli drugo mesto u takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem, naš muški tim pištoljem došao je do bronze nakon što je direktnom duelu pobedio ekipu Nemačke, a Andrea Arsović je takođe osvojila treće mesto i obezbedila olimpijsku kvotu u gađanju puškom.