Juniori “Bora” su još jednom rutinski došli do pobede

Juniorska selekcija „Bora“ je u nedelju, 9. decembra deklasirala niški „Junior“ rezultatom 103:65 (25:14, 28:15, 30:12, 20:24) u velikoj sali Sportskog centra Bor i time je ostvarila šestu uzastopnu pobedu iz istog broja mečeva.

Nišlije su u potpunosti bile nadjačane od strane domaćina u svakom pogledu meča već od samog starta. Borani su uspostavili kontrolu nad mečom otvaranjem dobrih napada, a ujedno i praveći rezultatsku prednost koja je sve više rasla tokom utakmice. Kvalitetnom igrom i odlično prikazanom odbranom,“Bor“ pravi nepovratnu razliku već u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu, tok igre ostaje nepromenjen. Protok lopte domaćina je bio neverovatan, a na to govori činjenica da su naši igrači do kraja meča međusobno podelili čak 30 asistencija. Uz to su imali sjajan procenat šuta, koji je bio dodatna poteškoća gostujućim igračima. Na svaki njihov napad, borski juniori su imali odgovor, što je bilo i više nego dovoljno da se dođe do nove pobede.

Prikazanom igrom i način na koji je protivnik savladan, Borani su uzeli stvari u svoje ruke i dali su do znanja ostalim timovima da su i više nego spremni da zauzmu sam vrh tabele i da ga zadrže kod sebe do samog kraja sezone. “Bor“ ostaje neporažen, dok „Junior“ ima četiri pobede i dva poraza.

Uz sedam ubačenih trojki, Stefan Kovačević je postigao 25 poena, dok su Krsman Veličković i Igor Zdravković ubacili po 17 poena.

Juniori će završiti prvi deo sezone u narednom kolu na gostovanju niškom „Trijumfu“.

KK „Bor-RTB“: B. Stojanović, N. Mitić, F. Ljubisavljević, L. Novaković, A. Kolar, S. Kovačević, I. Zdravković, A. Marić, K. Veličković, U. Petković, M. Milosavljević, M. Perišić.