Juniorska selekcija “Bora” ostaje neporažena i nakon Nišlija

Juniori „Bora“, koji predstavljaju glavnu konkurenciju u Kvalitetnoj ligi istočnog regiona, započeli su drugi deo sezone trijumfom na gostujućem terenu protiv „Fer Pleja“ rezultatom 70:77 (15:16, 18:24, 11:16, 26:21) i time su nanizali devetu uzastopnu pobedu.

U prvom susretu ove sezone između Borana i Nišlija, naši košarkaši su u potpunosti deklasirali Nišlije sa čak 41 poenom razlike. Od tada, “Fer Plej“ je igrao sasvim zavidnu košarku i nižući trijumfe, našli su se na drugoj poziciji u Kvalitetnoj ligi, odmah iza borskih juniora.

Domaćini su pokazali da se neće ponoviti ista priča kao i iz prvog duela. Znajući ko im je protivnik, ušli su jako u meč i pokazali su želju i borbu koja se kod njih videla tokom dosadašnjeg dela sezone. Prodirali su u reket i pogađali su šuteve izvan njega. Prva deonica je bila neizvesna, ali je Borani dobijaju sa pola koša prednosti.

„Fer Plej“ je u nastavku meča imao i 7-8 poena razlike pokušavajući da se odmaknu rezultatski od naših igrača. Međutim, Borani prave mini seriju u svoju korist, smanjuju greške u napadu i dobrom odbranom preokreću rezultat. Samim otvaranjem te serije su poboljšali šut sa linije sa tri poena i prave domaćinima deficit od sedam poena na kraju poluvremena.

Juniori Dejana Aleksića, koji su ušli raspoloženo u drugo poluvreme, pametno koriste nešto opušteniji ritam Nišlija i povećavaju prednost, koja tokom utakmice postaje dvocifrena. Bez većih problema u napadu i odbrani, uz dobar protok lopte,“Bor“ dobija i treću deonicu sa pet poena razlike.

Bez obzira na rezultat, ”Fer Plej“ je u još jednom navratu pokušao da se rezultatski vrati u meč. U zadnjoj četvrtini su pokazali bolju timsku košarku koja, ipak, nije bila dovoljna za pravljenje bilo kakvog preokreta.

Predvodnik kod naših igrača je bio Stefan Kovačević sa 26 ubačenih poena, dok je Borko Stojanović ubacio 13 poena.

U narednom kolu “Bor“ će biti domaćin ekipi „Mladosti“ iz Zaječara. Meč će biti odigran u ponedeljak u 17 časova.

„KK Bor-RTB“ : B. Stojanović, P. Novaković, F. Ljubisavljević, L. Novaković, A. Kolar, S. Kovačević, I. Zdravković, A. Marić, K. Veličković, M. Perišić, S. Kovačević.