Kada će početi sanacija obilaznice oko Bora za teške kamione?

Radovi na sanaciji ovog putnog pravca trebali su da budu započeti 1. aprila, pa potom 1. maja, a onda se utvrdilo da taj put nema kompletnu tehničku dokumentaciju.

Komentarišući najavljene rokove za početak sanacije obilaznice oko Bora koja treba da omogući da se teški kamioni izmeste sa gradskih ulica u Boru, gradonačelnik Aleksandar Milikić je pomenuo da i on, kao i svi građani, očekuje da ti radovi budu započeti što pre.

„Ovih dana sam razgovarao sa ministarkom privrede i upitao kada će početi radovi na ovoj putnoj trasi. Dobio sam povratnu informaciju da se preduzeće „Strabag“, koje realizuje ovakve poslove za JP „Putevi Srbije“, uveliko proprema za započne ovaj posao. Ova obilaznica oko Bora je veoma bitna za sve građane, ali i za kompaniju Ziđin i nadam se skorijem početku radova“, rekao je Aleksandar Milikić.

Iako je Gradska skupština u Boru pre više meseci usvojila uredbu kojom se zabranjuje teškim kamionimada prolaze kroz grad, ta odluka je na jednoj od skorijih skupštinskih zasedanja povučena, jer sanacija ovog putnog pravca nije realizovana prema predviđenom planu. Tada je najavljeno da će se pristupiti ubrzanoj sanaciji ove obilaznice.