Kampanja “Budućnost Srbije”: Vučić 16. marta dolazi u Bor?

5
1289

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetiće Bor 16. marta, u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, saznaju mediji.

Ukoliko se ispoštuje dosadašnja praksa iz kampanje, u Boru će biti održan i skup na kojem će se predsednik obratiti građanima.

Kampanja je počela 7. februara posetom Pčinjskom okrugu, a zatim je predsednik Vučić obišao i Južnobanatski, Mačvanski, Rasinski i Jablanički okrug.

Najavljeno je da će Vučić tokom ove kampanje obići 100 opština u Srbiji gde će predstaviti rezultate dosadašnjeg rada i predstaviti planove za budućnost.

Za sada nema potvrde da li će predsednik Srbije u okviru posete Borskom okrugu posetiti još neku od susednih opština.

5 KOMENTARA

  1. Tako jadni komentari i zluradi osmeh jednog i nikad vise takvog Ginis lazova koji u svojim radovanjima uspehu menja red reci i to je sve. Notorne lazi, zluradost, mrznja srpske nacije, uvodjenje policijskog casa, gde si dosao, zasto si dosao, imas kartu (kondukter i skretnicar), koja kola, svrha dolaska, novine tvoje lazna prepiska, televizije i na kraju policijski cas. Sve vredno u Srbiji prodao i ogolio je kao ulicnu kurvu. To zlo firerovskog dovelo je do protesta i sve je opravdano. Vlast se mora promeniti bar 50% u kompletu.

  2. Dobro došao najveći predsednik Srbije u Bor! Tu će ga sačekati borska mecena Blagoje Spaskovski sa svitom ukoliko je još ostala uz njega, koji je kao prilepak predsedniku i prati ga u svakom pogledu, koraku, reči i gledaće ga bez treptaja. Ovo je prilika da na putujućem karavanu “Budućnost Srbije” zajedno iskaju grehove učinjene Boru, a posebno RTB Bor-u.

  3. Za vreme posete predsednika Boru biće zastupljena informacije o svim hvalospevnim nebeskim i ovozemaljskim uspesima od strane svojih domaćina. Tu će biti kapom i šapom nezaobilazni predsednikov omiljeni(?) Ronaldo, kako se Sosa sam nazvao u trenutku preletanja u jato SNS, upotpuniće praznine o svakojakim uspesima u razvoju Bora i šire okoline. Takođe, sa osobitim zadovoljstvom ispuniće predsednikovu želju, da otpeva svoj, u Boru, hit pesma “Ne može mi niko ništa”, a za vreme izvođenja pesme, ne zna se da li će umetnik nekog jahati. To je njegov prepoznatljiv manir po kafanama i kuplerajima Bora. Nakon toga predsednik će poneti prijatne uspomene iz grada bakra, koga nema.

  4. Treba upoznati predsednika sa problemima u izgradnji metalurških postrojenja, o promašajima, kriminalnim radnjama Sose, koji je upropastio RTB Bor i jedva su namoljeni Kinezi da uzmu kombinat bakra,

    RTB BOR JE OPLJAČKAN DEBELO!

    Počinje da se odmotava klupko o kriminalnim radnjama i sužava se prostor oko Spaskovskog u vezi gradnje fleš peći i fabrike sumporne kiseline u RTB Bor, a ne nove topionice kako se lažno zamajava građanstvo. Predsednik i ministri bi trebao da znaju i da ih lagao čelnik RTB Bor, Blagoje Spaskovski, da je izgrađena nova topionica bakra, što je nonsens i beskurpulozna bajkovita laž, koju je prihvatio i ΛV i veliki broj političara. Naime, u Boru je u sklopu topionice izgrađena nova peć za topljenje koncentrata bakra fleš peć i novo postrojenje za proizvodnju sumporne kiseline iz gasova fleš peći i konvertora. Ostale linije i delova topionice potiču iz ranijih faza gradnje, kao što su konvertori, anodne peći, infrastruktura (trafostanice i razvod električne energije, vodovodne i kanalizacione sisteme i pripadajuće pumpne stanice, putna mreža), skladišta materijala. Za izgradnju peći i postrojenje za proizvodnju sumporne kiseline utrošena su sredstva iznad trista miliona evra i višekratno nadmašila planirana sredstva i stim novcima mogla je zaista da se izgradi nova topionica, a trajektorija novca je sumnjiva. Posao je ugovoren sa SNC Lavalinom iz Kanade bez tendera, direktnom pogodbom. Nakon završetka projekta, izostalo je dokazivanje kapaciteta i ostalih tehnološko-tehničkih performansi, već je potpisana primopredaja i garancije bačene u potok. Zbog toga troškovi proizvodnje bakra umesto 3000 na 7000 $/t i gomilanje gubitaka RTB Bor. Za sve nabrojane kriminalne i druge radnje vreme je da se pozabavi tužilaštvo i sudstvo.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime