Kanadske kompanije zajedno istražuju zlato i bakar u Srbiji

0
80

Kanadske matične kompanije, „Avala Resources” ltd. i „Dunav Resources” ltd, koje se nalaze na listi Toronto berze, saopštavaju sporazum o spajanju u jednu kompaniju. Obe kompanije su počevši od 2010. i 2011. godine finansirale domaće geološko-istraživačke projekte u Srbiji.

avala-dunav

Prema izdatom saopštenju, rečeno je da će spajanje ove dve kompanije u jednu zajedničku doneti brojne prednosti, uključujući integraciju njihovih geološko-istraživačkih aktivnosti u Srbiji, a spojenoj kompaniji omogućiti smanjenje troškova u upravljanju i administraciji.

Menadžer istraživanja „Avala Resources”, Justin van der Toorn, kaže: “Ovo restrukturiranje daje finansijsku sigurnost kako bi se ostvario napredak do sada identifikovanih projekata mineralnih resursa u Srbiji, što bi imalo malo uticaja na svakodnevne poslovne aktivnosti u zemlji. Fokus za investitore i sve zainteresovane strane je da se nastavi napredak, koji se oslanja na dosadašnje istraživačke rezultate, kao i unapređenje mineralnih resursa, a samim tim je i naš cilj da se naprave uštede i u drugim segmentima poslovanja, kako bi se nastavio dalji razvoj.”

Tokom prošlog meseca kompanija „Dunav Minerals ” d.o.o. saopštila je novi resurs sa 1,25 miliona tona bakra i 120 tona zlata na projektu Tulare u opštini Medveđa na jugu Srbije.

Paralelno s ovim, tokom juna, kompanija „Avala Resources” d.o.o. saopštila je rezultate Preliminarne ekonomske studije na Projektu zlata Timok blizu Žagubice, navodeći potencijalnu proizvodnju od 2,5 tona zlata godišnje.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here