Kanadske kompanije zajedno istražuju zlato i bakar u Srbiji

0
112

Kanadske matične kompanije, „Avala Resources” ltd. i „Dunav Resources” ltd, koje se nalaze na listi Toronto berze, saopštavaju sporazum o spajanju u jednu kompaniju. Obe kompanije su počevši od 2010. i 2011. godine finansirale domaće geološko-istraživačke projekte u Srbiji.

avala-dunav

Prema izdatom saopštenju, rečeno je da će spajanje ove dve kompanije u jednu zajedničku doneti brojne prednosti, uključujući integraciju njihovih geološko-istraživačkih aktivnosti u Srbiji, a spojenoj kompaniji omogućiti smanjenje troškova u upravljanju i administraciji.

Menadžer istraživanja „Avala Resources”, Justin van der Toorn, kaže: “Ovo restrukturiranje daje finansijsku sigurnost kako bi se ostvario napredak do sada identifikovanih projekata mineralnih resursa u Srbiji, što bi imalo malo uticaja na svakodnevne poslovne aktivnosti u zemlji. Fokus za investitore i sve zainteresovane strane je da se nastavi napredak, koji se oslanja na dosadašnje istraživačke rezultate, kao i unapređenje mineralnih resursa, a samim tim je i naš cilj da se naprave uštede i u drugim segmentima poslovanja, kako bi se nastavio dalji razvoj.”

Tokom prošlog meseca kompanija „Dunav Minerals ” d.o.o. saopštila je novi resurs sa 1,25 miliona tona bakra i 120 tona zlata na projektu Tulare u opštini Medveđa na jugu Srbije.

Paralelno s ovim, tokom juna, kompanija „Avala Resources” d.o.o. saopštila je rezultate Preliminarne ekonomske studije na Projektu zlata Timok blizu Žagubice, navodeći potencijalnu proizvodnju od 2,5 tona zlata godišnje.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime