Karate klub Bor osvojio 15 medalja na prvenstvu Karate Saveza uže Srbije

Na Prvenstvu Karate Saveza uže Srbije u katama i borbama za poletarce, pionire i nade, održanom juče u Preljini, Karate klub Bor nastupio sa 12 takmičara u 19 kategorija i osvojio 15 medalja (šest zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih), što ga je svrstalo na peto mesto u ukupnom plasmanu u konkurenciji preko 500 takmičara iz 48 klubova.

Foto: Karate klub Bor

Desetogodišnji Uroš Radivojević je sa tri zlatne medealje (kate aps, kate klasa B i borbe +45 kg) bio najuspešniji takmičar Karate kluba Bor na ovom Prvenstvu.

Veljko Živanović (2012) osvojio imao je dva prva mesta u disiplinama kate aps i kate B, dok je Mila Todorović (2012) osvojila zlatnu medalju u katama aps i srebrnu u katama B.

Mihajlo Kagadejev (2012) osvojio je srebro u katama aps i bronzu u katama B, a isti učinak je imala i Andreja Jovanović (2013) u katema B, odnosno borbama do 37 kg.

Bronzana odličja osvojili su Nataša Đurić (2014) – kate C, Aleksandar Stanković (2014) – kate C, Nikolas Martinez Veličković (2013) – kate D i Andrej Nedeljković (2012) – kate D.

„Posebna pohvala za Minu Petković, koja je uz odlično odrađene kate ipak zauzela peto mesto i ostala bez medalje. Odlično su odradili i Stefan Anić 2014. i Miloš Vojinović 2013. ali to je bilo dovoljno samo za osvajanje sedmog mesta. Svi osvajači medalja će tražiti svoju novu šansu na Državnom Prvenstvu, koje će se održati za 15 dana u Mladenovcu. Pa srećno“, kazao je trener Karate kluba Bor Obrenko Petrović.