Karavan igre 13. i 14. oktobra u Negotinu

0
0

Manifestacija “Karavan igre”, u organizaciji Nacionalne fondacije za umetničku igru i Beogradskog festivala igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, biće održana u Negotinu 13. i 14.oktobra.

Programom ove manifestacije, čiji je cilj da kroz umetničke, kreativne a pre svega interaktivne programe u 15 gradova u Srbiji predstavi i promoviše umetničku igru, za petak, 13.oktobar, predviđene su projekcije filmova „Prva pozicija” i “Bele noći”.

“Karavan igre” se nastavlja u subotu, 14. oktobra u 11 sati na sceni Doma kulture “Stevan Mokranjac” otvorenim časom baleta pedagoga i prve solistinje baleta Marije Janković. Za zainteresovanu decu, od 13 do 14 časova, biće održan otvoreni čas klasičnog baleta, a od 14 do 15 sati čas baleta iz oblasti savremene igre.

U 16 sati počinje predstava za decu “Mali princ”, a u 16.30 časova “Časovi igre za odrasle i napredne” koreografa Staše Zurovca. Nakon predstava, deca i roditelji moći će da razgovaraju sa našom poznatom balerinom Ajom Jung, direktorkom Beogradskog festivala igre i Nacionalne fondacije za umetničku igru, koja će u 17.30 sati održati predavanje na temu “Savremena igra i kreativne industrije”.

Manifestacija se u Negotinu završava baletskim gala koncertom na kojem od 19 sati na sceni Doma kulture nastupaju prvaci Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru i učenici Baletske škole “Dimitrije Parlić” iz Pančeva.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here