Katedralni hor iz Subotice održao koncert u dvorani Katoličke crkve u Boru

Mešoviti hor „Collegium Musicum Catholicum“ iz Subotice u dvorani Katoličke crkve Svetog Ljudevita u Boru održao je mini koncert za sve vernike, i to nakon svete mise kojoj su članovi ovog hora prisustvovali i koju su svojim glasovima uveličali.

Foto: Miroslav Stantić (www.bor030.net)

Članovi hora „Collegium Musicum Catholicum“ pod vođstvom dirigenta i orguljaša Miroslava Stantića uveličali su nedeljno misno slavlje u borskoj katoličkoj crkvi i održali mini koncert za sve prisutne vernike i goste u dvorani crkve.

Foto: Miroslav Stantić (www.bor030.net)

Naime, hor je nastao još davne 1994. godine i trenutno deluje u okviru Katoličkog instituta za kulturu, istoriju i duhovnost „Ivan Antunović“ u Subotici.

Poseta Boru, prema rečima velečasnog Dragana Muharema, duhovnika ovog hora, bila je volja svih članova, koji su na ovaj način želeli da prisustvuju nedeljnoj liturgiji.

Foto: Miroslav Stantić (www.bor030.net)

„Želim da se zahvalim svim vernicima borske župe i velečasnom Marijanu Lindiću na veoma lepom dočeku. Kažu ljudi da su najlepše stvari one iznenadne. Tako smo i mi iznenadno došli u Bor na svetu misu i za sve Borane održali mali koncert u dvorani crkve. Sada u znak dalje saradnje očekujemo uzvratnu posetu i malo hodočašće Borana kod nas“, istakao je Dragan Muharem.

Foto: Suzana Mihajlović Jovanović (www.bor030.net)

Inače, Subotičani su se odmah nakon Bora zaputili ka Negotinu, gde su predveče održali koncert na Mokranjčevim danima.

U Crkvi Svete Trojice izveli su probran program satkan od dela katoličke duhovne muzike, gregorijanskih korala i glagoljaških antifona. Bogat repertoar uključivao je i muziku iz perioda od 16. do 21. veka, ali i Mokranjčevu „Raduj se nevjesto“ iz Akatista Bogorodici.