Katolička crkva u Boru uz veliki broj gostiju obeležila crkvenu slavu [FOTO]

Borska rimokatolička crkva proslavila je u subotu, uz brojne goste, crkvenu slavu Sv. Ljudevita, francuskog kralja i zaštitnika franjevačkog svetovnog reda.

Tradicionalno, svakog 25. avgusta, Borani rimokatoličke veroispovesti obeležavaju blagdan zaštitnika svoje župne zajednice – Sv. Ljudevita.

I ove godine, misno slavlje uveličalo je prisustvo nadbiskupa beogradskog, monsinjora Stanislava Hočevara, koji je predvodio svečanu liturgiju uz koncelebraciju sveštenika iz Bora, Zaječara, Kraljeva, Jagodine, Beograda i drugih gradova Srbije.

Poseban pečat slavlju dali su i gosti iz Srpske pravoslavne crkve, koji su domaćinu, velečasnom Marijanu Lindiću, dodelili i repliku čudotvorne ikone Bogorodice trojeručice i poželeli još bližu i bolju saradnju mesne borske pravoslavne i katoličke crkve.

Veliki broj vernika, ali i gostiju iz Španije, Portugalije, Poljske i Bugarske doprineli su tome da župna slava bude još svečanija, te da se u duhu zajedništva pošalje poruka pomirenja među narodima na ovim prostorima.