Kinesko-srpska biznis asocijacija donirala maske borskoj bolnici

Početak saradnje između Srbije i Kine kroz Kinesko-srpsku biznis asocijaciju obeležen je donacijom u vidu 54 hiljada maski koja je u borsku bolnicu stigla iz kineske provincije Ningsja.

Grad Bor, kaže gradonačelnik Aleksandar Milikić, ima veoma lepu saradnju sa kompanijom Ziđin, a sada, dodaje on, otpočinjemo saradnju i sa provincijom Ningsja, formiranjem srpsko-kineskog prijateljstva.

„To nam sve ukazuje na to da ćemo u narednom periodu imati jedan zdrav, dobar ljudski odnos jer se srpski i kineski narod međusobno veoma poštuju. U Kini se Srbija posmatra kao bratska zemlja što nam otvara mogućnosti da pospešujemo privredne odnose, a oni su danas na veoma visokom nivou, ali i da unapređujemo ljudske odnose naša dva prijateljska naroda”, naglašava Milikić.

Nemanja Ilić iz Kinesko-srpske biznis asocijacije kaže da će upravo kroz ovu asocijaciju veliki broj kompanija i fabrika biti uključen u saradnji Kine i Srbije koja će u svim segmentima biti olakšana.

„Kineska vlada lokalne samouprave izrazila je želju da unapredi saradnju naša dva bratska naroda i jedan od koraka ka tome jeste donacija ovih maski. Bor je u Kini poznat upravo zbog kompanije Ziđin i odlične saradnje sa tom velikom kompanijom. Ova saradnja će biti nastavljena, unapređena, a postoji veliki broj mogućnosti za nove saradnje u različitim sferama jer kineska vlada lokalne samouprave ima veliku želju da unapredi saradnju”, ističe Ilić.

Borska bolnica je, prema rečima direktorke Opšte bolnice u Boru dr Ane Golubović Spasojević, izabrana kao mesto za prvu donaciju Kinesko-srpske biznis asocijacije.

„Dobili smo veoma vrednu donaciju u vidu maski koje su nam veoma potrebne. Ovo je samo jedna u nizu akcija koje će biti sprovedene na putu razvoja saradnje. Veoma mi je drago i predstavlja nam veliku čast što su izabrali borsku bolnicu da bude prvo mesto gde su donirali”, kaže dr Golubivić Spasojević.