Kiša pokvarila uranak, nekoliko hiljada ljudi posetilo Borsko jezero [FOTO]

Zbog kišovitog i prohladnog vremena, na Borskom jezeru ovog prvomajskog dana nije bilo velike gužve. Ipak, najupornijima ni povremena kiša nije smetala da šetnjom, izletom u prirodi i roštiljanjem proslave Međunarodni praznik rada.

Obeležavanje Prvog maja, u Boru je počelo je u 6 sati tradicionalnom trubačkom budilicom koja je obišla gradska naselja. Ova tradicija se u Boru održava već nekoliko decenija.

Kako je dan odmicao proslava se polako selila na Borsko jezero gde su pojedinci došli još dan ranije kako bi na vreme zauzeli najbolja mesta na samoj obali.

U toploj odeći i sa kišobranima u  rukama šetalištima oko jezera prodefilovalo je nekoliko hiljada Borana i njihovih gostiju građana koji su uprkos lošem vremenu uživali u prirodi, sa rodbinom i prijateljima.

Turistička organizacija Bor je kod fudbalskog terena organizovala prezentaciju turističke ponude grada Bora i izložbena postavka ručno izrađenih suvenira.

Suvenire sa motivima životinja izložio je i borski Zoološki vrt koji jedna od najvećih atrakcija u „gradu bakra“.

Na bini kod glavne plaže Centar za kulturu je organizovao nastup borskog benda „Medaljoni“.

Spas od kiše posetioci su potražili ispod nadstrešnica restorana „Jezerce“ i drugih improvizovanih ugostiteljskih objekata.

Hotel „Jezero“ je tradicionalno bio pun ovog dana, a za hoste je u lobiju organizovan muzički program i izložba slika borskih autora.