KK „BasketBor“

kk basketborKošarkaški klub „BasketBor“ je najmlađi član košarkaške porodice u Boru, gradu koji ima dugu košarkašku tradiciju. Klub je osnovan u decembru 2006. godine kao zajednički poduhvat petorice drugara, koji su ceo svoj tinejdžerski i odrasli život, na ovaj ili onaj način bili vezani za košarku.

Klub je počeo sa trenažnim procesom u februaru 2007. godine i vec prvog meseca imao sjajan odziv malih košarkašica i košarkaša. Već do kraja februara na treningu je bilo preko 50 klinaca. Kao i svaki klub u gradu (bez obzira koji je sport u pitanju), klub je imao problema sa obezbeđivanjem sala za trening za svoje polaznike, ali je sve to rešavano u hodu. Vrlo brzo jedna, već jako masovna grupa, podeljena je u dve. U klubu, inače, treniraju deca uzrasta od 5-12 godina. Spuštanje donje granice početka treniranja na 5 godina pokazalo se kao dobar potez, pošto je u tom godištu odziv bio jako veliki. Za rad sa tim uzrastom angažovan je profesor fizičke kulture, koji je dugo trenirao košarku, pa je bio idealno rešenje za rad sa tom decom.

kk basketbor

Pored osnovnog cilja, omasovljavanja i popularizacije košarke u gradu, klub je radio i u drugim pravcima. Organizovana su dva turnira u street basketu, na gradskom korzou, na pokretnim hidrauličnim koševima koje klub poseduje. Klub je posebno  ponosan na drugi turnir, koji je organizovan 06. avgusta 2007. godine na Dan rudara. Turnir je bio humanitarnog karaktera, i odrađen je u saradnji sa Srpskim savetom Velike Britanije, koji je organizovao dopremanje humanitarne pomoći iz Engleske za decu grada Bora. Svojim prisustvom otvaranje turnira i cele akcije počastvovali su legende naše košarke, Vlade Divac i Žarko Paspalj. Na oba turnira učešće je uzelo preko 200 dečaka i devojčica iz grada.
 

kk basketbor

Posle kratke letnje pauze, klub je nastavio sa radom u septembru 2007. godine, sada već u tri grupe sa preko 90 polaznika. U grupi A treniraju deca od 5-7 godina, grupi B od 8-10 i grupi C od 11-12 godina.
Dalji planovi kluba podrazumevaju nastavak kvalitetnog trenažnog procesa, dalje omasovljavanje kao i angažovanje mladih trenera (trenutno u klubu rade tri trenera, u svakoj grupi na treningu budu dva) i naravno odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica,  uz stvaranje uslova da se u sezoni 2008/2009. jedna ili dve grupe prijave za takmičenje u svojim kategorijama na regionu. Kao realizacija dela plana o daljem omasovljavanju, postignut je dogovor sa školom Dušan Radović o dobijanju termina za trening jedne grupe, pa će uz tri postojeće koje treneraju u sali škole „3. oktobar“ klub od februara imati 4 grupe polaznika. Klub će pokušati da nađe i angažuje još jednog trenera kako bi rad bio što kvalitetniji.

kkbasketbor

Web sajt Košarkaškog kluba „BasketBor“ se nalazi na adresi www.kkbasketbor.com , kontakt mail je  [email protected] , kao i telefoni 030/426544 064 2783000.