KK “Zicer” u gornjem delu tabele posle pobede u Zaječaru

Tim Košarkaškog kluba “Zicer” iz Bora završio je polusezonu savladavši minulog vikenda u Zaječaru ekipu KK “Mladost” iz Zaječara i time obezbedio petu poziciju u Drugoj srpskoj regionalnoj ligi “Istok”.

U veoma izazovnom meču za borske “Ziceraše” pobeđena je jaka ekipa iz Zaječara, koja je prošle sezone ispala iz višeg ranga takmičenja. Borski košarkaši dobili su ih na gostovanju rezultatom 50:80 (17:18, 06:16, 10:19, 17:27).

Borani su ušli u meč dosta nesigurno, uz veliki broj grešaka u napadu i odbrani, što je i doprinelo tesnom rezultatu na kraju prvog perioda igra. Ipak, stvari se drastično menanju u nastavku u korist gostiju, o čemu govori i konačnih +30 na kraju meča.

Najefikasniji u borskoj ekipi bili su sa po 12 poena Aleksandar Ilić, Stefan Stanojević i Aleksandar Petrović, dok je kod Zaječaraca najučinkovitiji bio Nikola Vlku sa svojih 18 poena.

Ovom pobedom prvotimci KK “Zicer” iz Bora zauzeli su 5. mesto na tabeli sa 14 bodova, a iz uprave kluba najavljuju još bolju igru u nastavku i borbu za više pozicije.

KK “Zicer”: Stančev D. (0p.), Mijatović M. (11p.), Ilić A. (12p.), Nikolić M. (5p.), Pajkić M. (0p.), Prodanović S. (6p.), Stanojević S. (12p.), Petrović M. (8p.), Nikolić S. (2p.), Petrović A. (12p.), Mitič N. (6p.) i Ignjatović F. (6p.).

KK “Mladost”: Novaković M. (2p.), Lazarević L. (3p.), Petrović P. (3p.), Milošević T. (0p.), Ilić N. (2p.), Nikodijević M. (4p.), Krajović N. (6p.), Ivanović L.(5p.), Ivanović S. (0p.), Ristić M. (7p.), Veljković M. (0p.) i Vlku N. (18p.).