KMF „Bor“ u uzbudljivom meču savladao „Put-inženjering“ u Nišu

U zaostaloj utakmici 16. kola Treće futsal lige „Istok“, KMF „Bor“ savladao je u Nišu ekipu „Put-inženjering“ rezultatom 8:9 (2:0).

Pre samo dva kola borska ekipa je bila gotovo u bezizlaznoj situaciji i pred sigurnim ispadanjem iz Treće fudbalske lige Istok.

U ta dva kola forma Borana je podignuta na značajno viši nivo i ostvarene su pobede na domaćem terenu protiv KMF „Leskovac“ i KMF „Bele crkve“.

Pobednički niz je nastavljen i na gostovanju u Nišu u veoma uzbudljivoj utakmici punoj preokreta i velike borbe naročito u drugom poluvremenu meča.

Imali su domaćini prednost od dva gola nakon prvog poluvremena. Strelci su bili Strahinja Petrović u 11. i Mladen Petrović u 19. minutu.

Drugo poluvreme i čak 15 golova u mreži oba golmana. Fantastična četiri minuta za Borane početkom drugog poluvremena.

U periodu od 22. do 25. minuta igrači Bora postigli su čak četiri pogotka, a strelci su bili Miloš Marković (dva gola), Miloš Stanojević i Milivoj Đenadić.

Nišlije su golom Vladana Stankovića u 26.  minutu smanjili na 4:3. U 28. minutu Đenadić postiže svoj drugi gol na meču i ponovo donosi Boranima dva gola prednosti.

U 30. minutu viđena su još dva pogotka, po jedan na obe strane. Marko Terzić je postigao gol za Borane, a Mladen Petrović za domaćina pa se u poslednjih deset minuta ušlo rezultatom 4:6. Ova dva igrača postigla su i dva naredna pogotka na meču u 33. i 34.  minutu.

Do ponovnog poravnanja na meču i rezultata 7:7 domaći tim je stigao golovima Mladena Petrovića i Vladimira Đurđevića u 37. minutu meča. Ekspresan odgovor dao je Miloš Stanojević već u narednom minutu kada je postigao čak dva pogotka i Boranima ponovo vratio osetniju prednost.

Da uzbuđenju nema kraja i da će poslednjih 60 sekundi meča publika dočekati na nogama, pobrinuo se Miloš Kostić pogotkom u 39. minutu.

Ipak, uspela je odbrana Borana da izdrže nalete domaćina i da u ovom sjajnom meču izađu kao pobednik i ponesu tri boda iz Niša.

Ova tri boda ostavila su Boranima šanse da će se i naredne sezone takmičiti u Trećoj futsal ligi „Istok“. Da bi se ovo desilo, potrebna je pobeda na gostovanju u Majdanpeku, ali i poklapanje nekoliko rezultata ostalih mečeva.

Za KMF „Bor“ nastupili su: Marko Cvetković, Milivoj Đenadić (K), Miloš Stanojević, Marko Terzić, Aleksandar Jokić, Miloš Marković, Miloš Aleksić, Marijan Buzej, Dalibor Đenadić.

Za KMF „Put-inženjering“ nastupili su: Marko Vukadinović, Ljubiša Pešić, Miloš Kostić (K), Vladimir Đurđević, Strahinja Petrović, Dejan Jakić, Ivan Rajković, Mladen Petrović, Marko Stojanović, Vladan Stanković, Marko Mitrovski, Stefan Stanković, Alen Kocić.