KMF „Bor“ zabeležio prvu pobedu u prolećnom delu sezone

U četrnaestom kolu Treće futsal lige „Istok“, KMF „Bor“ savladao je na domaćem terenu niški KMF „Akademac“ rezultatom 2:1 (1:1).

Nakon veoma nezanimljivog početka meča Borani su iskoristili prvu pravu šansu za pogodak. U devetom minutu prvog poluvremena, nakon veoma dobrog dodavanja Dejana Mirkovića, oči u oči sa golmanom gostiju našao se Miloš Stanković i savladao ga veoma preciznim udarcem za 1:0.

Nakon pogodka domaćina, Nišlije su preuzele blagu inicijativu i ubrzo stvorile odličnu šansu, ali je prečka sačuvala gol Borana.

Inicijativa gostiju urodila je plodom u sedamnaestom minutu prvog poluvremema, kada je nakon intervencije golmana Anđelkovića igrač gostiju natrčao na loptu i poravnao rezultat na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena bilo je još nekoliko šansi na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Početkom drugog poluvremena odlična mogućnost za vođstvo gostiju ostala je nerealizovana.

U nastavku videlo se još nekoliko polušansi na obe strane, a zatim, u dvadesetpetom minutu meča, novo vođstvo Borana. Nakon auta lopta je stigla do Nina Stojanovskog koji je prosledio do Miše Stamenkovića, a ovaj uspeo da savlada golmana gostiju i ponovo dovede Bor u vođstvo (2:1).

Borani su mogli da povećaju prednost i završe utakmicu u gotovo dva minuta, kada su stvorili četiri stopostotne šanse.

Ipak, golman gostiju bio je na visini zadatka. Do kraja meča i gosti su imali nekoliko ozbiljnijih šansi i šuteva sa distance, ali je Anđelković bio veoma skoncentrisan i zajedno sa disciplinovanom odbranom Bora sačuvao mrežu i tri veoma važna boda.

Ovom pobedom KMF „Bor“ sada deli sedmo mesto na tabeli sa osvojenih 16 bodova, koliko je sakupio i Akademac, uz napomenu da Borani imaju i dve utakmice manje.