Ko je ovde idiot?

  Sinoć je u Sali Muzičke škole u Boru izvedena vesela hit komedija "Ko je ovde idiot?". Ovaj dramski komad je uređen prema tekstu slavne ruske avangardne spisateljice Muze Pavlove, glavne i jedine uloge su odigrali Milan Kalinić i Srđan Ivanović pozorišni umetnici iz Beograda.

 

Ko je ovde idiot - Centar za kulturu BorU predstavi koja je bila ispunjana interakcijom sa publikom, Milan I Srđan su pokazali koliki su majstori u improvizaciji.

Radnja je smeštena u 1903. godinu u Rusiji. U to vreme, barem po predstavi, su pre venčanja morale da se uzmu brojne potvrde, između ostalog i od psihijatra. Zaplet počinje kada budući mladoženja, posle burne momačke večeri odlazi kod "uvrnutog" doktora po potvrdu da nije idiot kako bi mogao da se oženi… 

Borska publika koja nije navikla da učestvuje u predstavama, solidno se snašla u novoj ulozi – aktivnog učesnika dramskog komada.  

Milan Kalinić koji je pored glumačkog poziva izabrao i voditeljski katko je prokomentarisao ubliku našem gradu:
Mislim da se borska publika snašla odlično. Bilo je tu nekih detalja koji možda nisu sastavni deo požorišta, ali predpostavljam da nemate puno prilike da gladate pozorišne predstave. Mislim da večeras nije bila ona pozorišna publika koja ide češće u pozorište i ne poznaje totalno neka pozorišna pravila, ali nema veze. Zato smo mi tu da zbog nas dođe i takva publika, pa će možda zavoleti pozorište, pa će ići malo više, pa će i naučiti neke stvari. Sve su svemu borska publika je OK, kao i uostalom svuda gde smo gostovali.