Koalicija „Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor“: Država pala na ispitu u nedelju 4. marta [VIDEO]

Dragan Marković, nosilac opozicione liste „Mi ili Oni! Ujedinjeni za Bor“  zahvalio se biračima što su 4.marta na lokalnim izborima u Boru podržali ovu listu „u nemogućoj atmosferi, pod totalno neregularnim uslovima, pod pritiskom i pod ucenama“ .

Koalicija „Mi ili Oni! Ujedinjeni za Bor“ još jednom je oštro reagovala na, kako ističu, nedeljnu atmosferu „uterivanja straha biračima“. Izborni proces su, rekao je Marković, ometala vozila bez registrarskih tablica, ali i džipovi, minibusevi i automobili iz Kladova, Negotina, Požarevca, Žagubice, pa i Kosova i Metohije.

 „Tražimo ostavku načelnika Policijske uprave u Boru zato što nije reagovao i pored više apela sa naše strane i od strane građana. Do kasnih večernjih sati ljudima je prećeno, na silu su odvoženi na biračka mesta sa zaokruženim brojem 1, zato što ih je neko označio kao sigurne glasače SNS“, rekao je na konferenciji za novinare Dragan Marković, nosilac liste „Mi ili Oni! Ujedinjeni za Bor“ navodeći da će sve činjenice u veze nedeljnih izbora uredno dokumentovati i javnosti i nadležnim službama, a „ako treba i međunarodnim“.

Ova koalicija, koju čine Narodna stranka, Demokratska stranka, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka Srbije, Socijaldemokratska stranka, optužila je vlast da je “vršila pritisak na građane, ucenjivala ih i kupovala glasove”, ostvarivši tako “Pirovu pobedu”.

Svojim glasačima poručili su da će nastaviti da se bore za interese građana i slobodu govora, delovanja i mišljenja u opštini Bor, kao i da su “prethodne dve noći relativno dobro spavali jer su iskoristili ustavno pravo da biraju i da budu birani”.

“Nismo baš najbolje spavali zbog onih koji to pravo nisu iskoristili iz ko zna kojih razloga, pre svega iz razloga da smo svi isti, da nemaju za koga da glasaju, da njihov glas neće doneti nikakvu promenu. I to nije toliko strašno. Strašna je ona grupa građana koja je u nedelju svoje ustavno pravo prekršila prodavši svoj glas za litar zejtina, kilogram brašna, 2.000 dinara, obećano radno mesto ili čuvanje istog”, rekla je Svetlana Anđelković, prva na listi “Mi ili Oni! Ujedinjeni za Bor”.

Srđan Marjanović, nekadašnji prvi čovek Bora izborne uslove 4.marta uporedio je sa olimpijskim atletskim takmičenjem u kojima se “jedan takmičar dopinguje i koristi sva nedozvoljena sredstva, a sudije sve vide i ćute”.

Igor Janković, odbornik iz Luke, takođe je komentarisao “neregularnost nedeljnih izbora” podsetivši da su čak sedam od 12 reona u njegovom selu neočišćena od nagomilanog snega i smetova od preko dva metra, a da su “čišćeni oni putevi gde se bilo kapilarnih glasova”, takođe optuživši policiju da nije reagovala kad su “lade nive vukle glasače na glasanje”.

“Nije Policijska uprava pala na izborima. Pala je država na ispitu. Ovako nešto nikada nije bilo i ja se nadam da više nikad neće ni biti. Posle svega, ja lično sam zadovoljan našim rezultatima i učinićemo sve da se ovo nikad ne ponovi, da ljudi dobiju pravo da slobodno, bez ucena, pritisaka i kupovine, mogu da izraze svoje mišljenje”, istakao je Janković.