Koalicija za pobedu Bora: Tražimo sastanak sa članovima Gradskog veća u vezi sa problemom nedostatka logopeda u Boru

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) sazvao je konferenciju za novinare na kojoj su govorili o tome kako od Gradske uprave nisu dobili odgovor o zatraženom sastanku radi rešavanja problema nedostatka defektologa i logopeda u Boru.

Kao predsednik odborničke grupe „Koalicija za pobedu Bora”, Irena Živković se, kaže, obratila pre dve nedelje članovima Gradskog veća i tražila sastanak kako bi razgovarali o tome da borska deca do šeste godine nemaju pravo na defektola i logopeda u gradu.

„Na logopediji u Boru radi samo jedan logoped na ceo grad. Nekada je tu bilo šest logopeda, četiri zaposlena i dva volontera. Odatle će vas poslati u Predškolsku ustanovu gde radi isto jedan logoped na sve gradske vrtiće. To je tema o kojoj smo hteli da razgovaramo sa ljudima koji su zaduženi za ova pitanja. Predložili smo da na nizu sastanaka, pošto je nemoguće ovakav problem rešiti jednim sastankom, budu prisutni i direktor Predškolske ustanove, kao i direktor Škole sa osnovno i srednje obrazovanje „Vidovdan”, jer se defektolozi i logopedi nalaze u ovoj školi. Na birou ih nema. Imamo ideje, predloge, načine na koji bi defektolozi svih profila bili ustupljeni i ostaloj deci u gradu kao i Predškolskoj ustanovi. Tema tih sastanaka bila bi i to da se u Boru više ne degradira profesija defektologa”, objašnjava Živković.