Kompanija Andreja Meljničenka zainteresovana za privatizaciju RTB-a

2
39

Kompanija ruskog milijardera Andreja Meljničenka zainteresovana je za strateško partnerstvo i privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Mediji navode da je reč o kompaniji SGC (Siberian Generating Company) u vlasništvu Andreja Meljničenka, jednog od najbogatijih ljudi u Rusiji.

Stručnjaci ruske kompanije su uradili analizu stanja u RTB-u, nakon čega su dostavili pismo o namerama da su spremni za pregovore o strateškom partnerstvu.

Večenje novosti su u današnjem štampanom izdanju objavile da su Rusi spremni da u proširenje rudarske proizvodnje RTB-a investiraju 600 miliona dolara. U planovima su otvaranje dva nova rudnika “Cerovo primarno” i “Cerovo 2”. Oko 100 miliona dolara bi bilo izdvojeno na investicije u kopovima u Majdanpeku i Velikom Krivelju.

List “Blic” navodi da je ruska kompanija spremna da pregovara ne samo o strateškom partnerstvu, već i o privatizaciji celog RTB-a.

Meljničenko je, po Forbsovoj listi, deveti najbogatiji Rus. Bavi se eksploatacijom rudnika bakra i uglja, kao i proizvodnjom i prodajom đubriva. Bogatstvo tog industrijalca, koji je rođen u Belorusiji, procenjuje se na devet milijardi dolara. Oženjen je sa Aleksandrom Nikolić, nekadašnjom članicom grupe “Models”.

(Bor030 / Blic / Beta)

2 KOMENTARA

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here