Kompanija „Gas Feromont“ donirala Boranima 5.000 maski i 5.000 pari rukavica

Preduzeće „Gas Feromont“ iz Stare Pazove koje se bavi transport i distribucija prirodnog gasa doniralo je danas građanima Bora 5.000 komada zaštitnih maski i 5.000 pari rukavica.

Prema rečima suvlasnika kompanije „Gas Feromont“ Filipa Terzića, ova firma, sa dugogodišnjim stažom u humanitarnim aktivnostima rado se odzvala pozivu da pomogne građanima Bora.

„U ovom teškom trenutku za ceo srpski narod pomažemo delove zemlje koji su najugroženiji. Odazvali smo se pozivu gradonačelnika Aleksandra Milikića i donirali 5.000 maski i 5.000 pari rukavica. Nadamo se da ćemo ovim našim malim gestom doprineti da se virus više ne širi“, kazao je Terzić.

„Ovo je još jedna potvrda da grad Bor ima mnogo prijatelja u Srbiji, a videli smo juče i van granica naše zemlje. Rukavice i maske iz donacije firme „Feromont“ će biti podeljene našim sugrađanima na punktovima koji su određeni u gradu, kao i preko poverenika civilne zaštite u selima. Cilj nam je da do svakog stanovnika Bora stignu maske koje smo obezbedili iz donacija i kupovinom iz sopstvenih sredstava grada“, rekao je Milikić.

Gradonačelnik je kazao da se veliki broj privatnih firmi odazvao pozivu i uplatio sredstva za kupovinu robe široke potrošnje koja će biti podeljena za samohranim roditeljima i osoba kojima je pomoć najneophodnija.

Podela maski na četiri lokacije u grad

Volonteri gradskog operativnog centra deliće zaštitne maske svim građanima Bora u vremenu od 9 do 13 sati na punktovima kod Doma zdravlja, Studentskog doma, na platou kod Doma kulture i kod Opšte bolnice u Boru.

Podela zaštitnih maski u seoskim mesnim zajednicama organizovana je preko poverenika civilne zaštite.

Borani stariji od 65 godina moći će da dobiju maske na istim lokacijama utorkom, petkom i nedeljom, između 18 i 20 sati, odnosno u vremenu kada im je, u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije koje se tiču ublažavanja restriktivnih mera, dozvoljeno kretanje.