Kompanija „Rakita“ i Fondacija Novak Đoković pomažu vrtićima u borskim selima

Potpisivanjem ugovora o donatorstvu, kompanija „Rakita“ i Fondacija „Novak Đoković“ formalizovale su saradnju na projektu pomoći vrtićima u borskim selima Brestovcu, Metovnici i Slatini.

Sklapanje ugovora prvi je korak u realizaciji projekta usmerenog ka ruralnim područjima borske opštine, kako bi se mališanima starosti do pet godina omogućili bolji uslovi za boravak u obdaništima i kreativno obrazovanje.

Partner kompaniji „Rakita“ ovog puta je Fondacija „Novak Đoković“ koja pomaže deci u socijalno ugroženim sredinama u Srbiji.

„Želja Fondacije je da omogućimo deci iz socijalno ugroženih sredina da rastu, da se igraju i da se razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, istovremeno učeći da poštuju druge i brinu o svojoj okolini“, navode u Fondaciji koja nosi ime proslavljenog srpskog tenisera.

„Rakita“ i Fondacija „Novak Đoković“ očekuju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom u Boru jer je delatnost predškolskog obrazovanja i vaspitanja od neposrednog društvenog interesa i ostvaruje se kao javna služba ne teritoriji Opštine Bor.