Kompanija Srbija Ziđin Koper donirala milion dinara za opremanje škole u Donjoj Beloj Reci

Srbija Ziđin Koper uručila je (27. marta) podružnom odeljenju Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Donje Bele Reke donaciju vrednu skoro milion dinara.

Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper.

Sredstva su utrošena za opremanje fiskulturne sale, kupovinu kompjuterske opreme i izgradnju igrališta, čemu su se najviše obradovali predškolci. Nastava u ovoj seoskoj školi koju pohađa 36 đaka biće kvalitetnija, a učenje prvih lekcija primenom modernih digitalnih sredstava mnogo zabavnije.

Jasna Milićević | Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

„Nakon opremanja svih učionica multimedijalnim uređajima stvoreni su uslovi da se nastava u podružnom odeljenju u Donjoj Beloj Reci obavlja najsavremenijim nastavnim metodama, pa će i učenici moći da steknu digitalne veštine od najranijeg uzrasta. Omogućeni su i kvalitetniji časovi fizičkog vaspitanja, jer je deo novca utrošen za kupovinu strunjača, gimnastičarskih sprava i lopti. Srbija Ziđin Koper finansirala je i uređenje prostora ispred škole, gde su postavljene ljuljaške, klackalice“, tobogan i kućica za igranje, rekla je zamenica direktora ove škole Jasna Milićević.

Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Đaci i njihovi učitelji su u znak zahvalnosti priredili srdačan prijem za predstavnike menadžmenta, a rukovodilac Službe za ESG Feng Kui obećao je nesebičnu pomoć kompanije u podizanju kvaliteta obrazovanja u Boru i Majdanpeku, kao i u svim seoskim sredinama.

Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

„Drago mi je što smo doprineli sadržajnijem učenju i boravku učenika nižih razreda u školi
u Donjoj Beloj Reci i zahvaljujemo se na gostoprimstvu. Nastavićemo da podržavamo
obrazovne ustanove i ulažemo u znanje novih generacija“, kazao je on.