Kompanija Srbija Ziđin Majning podelila humanitarne pakete meštanima Metovnice

Kompanija „Srbija Ziđin Majning” (Serbia Zijin Mining) nastavila je projekat podelom humanitarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu socijalno najugroženijim meštanima borskih seoskih mesnih zajednica.

Ovaj Novogodišnji humanitarni projekat za ugrožene porodice, nastavak je projekta pokrenutog prošle godine. Pred predstojeće božićne i novogodišnje praznike „Srbija Ziđin Majning”, kako kaže zamenik generalnog direktora ove kompanije Gan Yonggang, deli poklon pakete sa pojedinačne vrednosti od oko 10 hiljada dinara.

„Kompanija Srbija Ziđin Majning se uvek pridržavala koncepta „razvijanja rudarske industrije i koristi društvu“ kako bi se poboljšao život lokalnog stanovništva i životni standard zajednice u svim aspektima. Posebnu pažnju posvećujemo lokalnom socijalno ugroženom stanovništvu i pružamo im svu potrebnu podršku koliko god je to moguće. 2022. je prva godina proizvodnje u rudniku Čukaru Peki. Uz pomoć Vlade i zajednice, postigli smo velike uspehe. Istovremeno, povećali smo ulaganja u razvoj zajednice i ove godine ukupno izdvojili oko 3 miliona američkih dolara za promociju njenog razvoja. Humanost i briga su najvažniji principi našeg dugoročnog odnosa sa zajednicom. Stoga smo razvili niz projekata za pomoć ugroženim grupama. Jedan od njih je projekat „Topla zima”, kojim smo obezbedili po 5 kubnih metara ogrevnog drveta ugroženim porodicama u seoskim zajednicama u okolini Bora, kako bismo im pomogli da bolje prebrode zimu”, ističe Yonggang.

Meštanin Metovnice Novica Petrović živi sam i izdržava se od penzije koja iznosi 17 hiljada dinara i, kako kaže, dovoljna je tek da kupi lekove koji su mu potrebni.

„Zahvaljujem se kompaniji što brine o nama starima i bolesnima, ova pomoć mi mnogo znači. A zahvaljujem se i svima koji su nam doneli pakete u selo”, kaže Petrović.

Da meštanima Metovnice pomoć kompanije Srbija Ziđin Majning mnogo znači potvrdio je i Dragan Pantelić.

„Možda je za nekoga ovo malo, ali za nas je ovo velika pomoć. Zahvaljujem se kompaniji i nadam se da će nastaviti da nam pomažu i ubuduće”, kaže Pantelić.

U ime meštana Metovnice kompaniji se zahvalio i predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica Dejan Marković.

„Hvala kompaniji što je nastavila ovu akciju, hvala i za drva koja su donirali našim socijalno ugroženim meštanima. Nadamo se da će se akcija nastaviti i narednih godina i u većem obimu”, naglašava je Marković.

Podela humanitarnih paketa počela je u Metovnici, a narednih dana pomoć će stići i u domove meštana Brestovca i Slatine.