Kompanija Srbija Ziđin Majning započela podelu humanitarnih paketa pomoći najugroženijim meštanima tri borska sela

Kompanija „Srbija Ziđin Majning“ počela je ovogodišnju akciju podele novogodišnjih humanitarnih paketa socijalno najugroženijim meštanima borskih seoskih mesnih zajednica.

Akcija je danas započeta u selu Slatina, a biće nastavljena u selima Brestovac i Metovnica.

Humanitarni paketi koji sadrže osnovne životne namirnice i proizvode za higijenu predstavljaju veliku pomoć meštanima Slatine koji žive u veoma teškim uslovima.

„Ova donacija mi mnogo znači. Živim sa mlađom ćerkom koja ima 18 godina, starija je u Nišu, kada je otišla bio sam dobro, ali sam 5. maja prošle godine imao moždani udar i sada više ne mogu da se krećem. Kada mlađa ćerka ode u školu, ostavi me ovde i ja je tako i dočekam”, kaže bivši radnik Teretnog transporta Željko Manojlović, koji zbog bolesti već godinama ne radi i živi od invalidske penzije i tuđe nege. 

O njemu se u porodičnoj kući u Slatini, stara tek punoletna ćerka Snežana Manojlović, učenica četvrte godina Ekonomske škole u Boru koja se kako kaže, pored svih obaveza koje ima starajući se o bolesnom ocu i celokupnom domaćinstvu, trudi da bude dobar i uzoran đak.

Paket sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu kompanija je donirala i Mići Prediću, koji se pod stare dane, iako je bez penzije i drugih primanja, uspešno stara o troje unučadi. 

„Pomoć mi znači mnogo, svake godine. Zapravo već dve godine je dobijam, prošle godine sam dobio drva i pakete hrane, evo i ove. Zahvaljujem se puno. Trenutno ne radim nigde, samo privatno što mogu ovde kući. Živim sa tri unuka, koji su stari 14, 17 i 18 godina, o kojima se samo ja staram. Oni ne rade nigde, najstariji je završio za vozača motornih vozila ali pošto još nije napunio 18 godina nije još dobio dozvolu. Ja nemam stalna primanja osim socijalne pomoći koju mi daju”, ističe Mića Predić meštanin Slatine.

Od dolaska u Srbiju i Bor, saradnja sa kompanijom „Srbija Ziđin Majning“ je izuzetna, kaže predsednik Saveta mesne zajednice Slatina, Vojkan Pavlović koji se nada da će ona biti nastavljena i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.

„Videli ste i sami koliko se naš meštanin Željko Manojlović obradovao, koji je stvarno u teškom stanju, u zaista teškoj situaciji. Kompanija Ziđin je još jednom pokazala koliko je društveno odgovorna i sa svim donacijama i ovim paketima pomoći mnogo doprinosi našem društvu. Nadam se da će ova saradnja biti podignuta na još viši nivo. Kao što predstavnici kompanije kažu da uvek može i bolje i ja se nadam da će naša saradnja u narednom periodu biti još bolja i kvalitetnija”, naglasio je Vojkan Pavlović, predsednik Mesne zajednice Slatina.

Donacija humanitarnih paketa jedan je u nizu projekata kompanije „Srbija Ziđin Majning“ u cilju pomoći socijalno najugroženijim stanovnicima seoskih mesnih zajednica u Boru. Prema rečima žitelja Slatine, ovo je veoma važna podrška i sa ogrevnim drvetom obezbeđenim u okviru realizacije projekta „Topla zima“ od velikog je značaja i pomoći stanovnicima borskih sela, koji se bore sa teškom ekonomskom situacijom.

„U skladu sa društveno odgovornim poslovanjem naše kompanije i našim opredeljenjem da pružamo pomoć društvenoj zajednici, Srbija Ziđin Majning, na kraju ove kalendarske godine, nakon donacije ogrevnog drveta, čija je podela počela pre nekoliko dana, nastavlja realizaciju programa podele humanitarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za najugroženije meštane u borskim selima. Ovo je treća godina kako realizujemo ovaj projekat, svesni njegovog izuzetnog značaja za ljude koji žive u veoma teškim uslovima. Paketi humanitarne pomoći sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu i nadamo se da će uz ogrev čiju smo raspodelu započeli pre nekoliko dana, uneti toplinu radost u domove ovih porodica, tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika. Ove godine 87 porodica u selima Slatina, Metovnica i Brestovac dobiće pakete humanitarne pomoći namenjene socijalno najugroženijim porodicama sa decom, starim i nemoćnim, invalidnim licima i nezaposlenima, a na osnovu spiska koji su sačinili nadležni u Centru za socijalni rad u saradnji sa Savetima mesnih zajednica, koji su najbolje informisani o uslovima života i potrebama meštana u svojim sredinama. Ukupna vrednost ove donacije je 769.000 dinara“, rekao je Danijel Aleksić, saradnik u službi za korporativnu i društvenu odgovornost kompanije Srbija Ziđin Majning. 

Prema njegovim rečima, želja kompanije je da, odgovornim radom i aktivnim učešćem u unapređenju kvaliteta života ljudi u okruženju u kojem posluje, doprinese razvoju društvene zajednice i da kvalitetnim projektima i programima omogući trajne pozitivne promene, kreira bolju budućnost, održivi razvoj i napredak, jer su oni najveća motivacija i nagrada i podstrek kompaniji da nastavi da radi još bolje i više za dobrobit celokupne društvene zajednice.