Kompanija Ziđin Koper donirala rizlu za posipanje nekategorisanih puteva u Boru

Kompanija „Srbija Ziđin Koper” (Serbia Zijin Copper) donirala je pet hiljada kubnih metara rizle za potrebe posipanja nekategorisanih puteva u selima i rubnim delovima grada Bora.

Ugovor o donaciji rizle potpisali su zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević i zamenik generalnog direktora kompanije „Srbija Ziđin Koper” Zou Gang. Vrednost donacije je šest miliona dinara.

„Kompanija „Srbija Ziđin Koper” sve vreme aktivno radi na implementaciji koncepta koordinisanog razvoja preduzeća, zaposlenih i društvene zajednice. U Kini postoji izreka da ako želiš da stvoriš bogatstvo, prvo moraš da izgradiš puteve. Putevi mogu odvesti decu u škole, radnike u fabrike, starija lica u parkove. Nadamo se da će ovi makadamski putevi moći da povežu sela i gradove, rođake i prijatelje, ali i da će izgraditi i utabati put prijateljstva između kompanije „Srbija Ziđin Koper” i grada Bora”, kaže zamenik generalnog direktora kompanije „Srbija Ziđin Koper” Zou Gang.

Ovo je, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Bora Nikole Marića, veoma značajna donacija, pre svega za borska sela, ali i za rubne mesne zajednice.

„Imamo mnogo zahteva meštana za popravku puteva, saniranje određenih pravaca, trasiranje novih, kako bi ljudi mogli da dođu do svojih kuća i imanja. Rizla nije, niti će biti prevaziđena još godinama jer je potrebno da putevi do kuća naših meštana budu sanirani. Mi smo tu da pomognemo našim meštanima i saniramo sve te puteve, a u tome imamo pomoć kompanije Ziđin. Saradnja između kineskih kompanija i grada Bora je na zavidnom nivou, a sve radimo u interesu naših sugrađana u selu i u gradu”, ističe Marić.

Kompanija je od 2020. godine šest puta donirala rizlu koja se koristi za seoske puteve. Donirano je ukupno 35 hiljada kubnih metara ukupne vrednosti od oko 42 miliona dinara.