Komunalci spremni za zimu

JKP „3. oktobar“ spreman za zimski period. 

put-crni-vrh-jezero

Javno komunalno preduzeće „3. oktobar“ trenutno vrši akcije skupljanja lišća sa javnih površina, pre svega sa ulica i trotoara, kao i akcije sakupljanja i odvoženja šiblja, pravljenje drvoreda, kao i uklanjanja dotrajalog cveća iz leja.

Osim standardnog održavanja higijene grada, u ovom preduzeću kažu da se odrađuju i aktivnosti koje su neophodne kako bi se higijena u gradu i opšti poslovi vezani za njihove ugovore sproveli u najboljem redu.

U Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“ Bor intenzivno se pripremaju za predstojeću zimsku sezonu.

Nabavka soli završena je preko Direkcije za izgradnju Bora, a prve količine soli očekuju se u nekom doglednom periodu. Što se tiče naših osnovnih priprema za zimu, trenutno radimo na remontu naših vozila i opreme, pripremamo vozila za zimske uslove rada. Cilj nam je da imamo što bolju opremu kako ne bi došlo do većih zastoja tokom zimskih intervencija, rekao je Dalibor Orsovanović,  direktor JKP „3. oktobar“ u Boru. 

Inače, u javnom komunalnom preduzeću „3. oktobar“ imaju oko 30 vozila, poput kipera sa raonicima i solanama, radnih mašina, posipača soli, kao i specijalnih mašina neophodnih za čišćenje trotoara i ulica u zimskom periodu.