KONAČNI REZULTATI: Evo kako su Borani glasali

2
290

Na izborima za odbornike Skupštine opštine Bor najviše glasova je osvojila koalcija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije – 58,52 odsto, pokazuju konačni rezultati Izborne komisije opštine Bor. U lokalni parlament ulaze još i joalicija opozicionih stranaka “Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor” (16,48 odsto glasova), koalicija pokreda Dosta je bilo i Dveri Srpske (8,17 odsto glasova) i Vlaška stranka Most (4,01 odsto glasova).

Srpska napredna stranka je, prema konačnim rezultatima Izborne komisije opštine Bor, osvojila apsolutnu većinu i imaće 24 mandata.

Koaliciji Narodne stranke, Demokratske stranke, Vlaške narodne stranke, Zajedno za Srbiju, Demokratske stranke Srbije, Socijaldemokatske stranke i Pokreta slobodnih građana pripašće sedam mandata.

Tri odbornika u Skupštini opštine Bor imaće koalicija pokreta Dosta je bilo i Dveri Srpske.

Vlaška Stranka Most, predvođena Mikijem Janoševićem, osvojila je jedan mandat.

Ispod cenzuisa su ostali – Pokret za novo doba (605 glasova – 2,54%), GG Glasam za omladinu (1058 glasova – 4,45%), Republikansks stranka (218 – 0,92%) i koalicija Srpske radikalne stranke i Ujedinjene seljačke stranke (505 glasova – 2,12%).

U Opštini Bor su juče održani redovni lokalni izbori na kojima je pravo glasa imalo 43.283 birača, glasalo se na 47 (28 gradskih i 19 seoskih) izbornih mesta.

Pravo glasa iskoristilo je 23.784 Borana, odnosno 54,95% od ukupnog broja upisanih građana u Birački spisak.

Za 35 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu borile su se osam izbornih lista.

Izborna komisija konstatalovala je da nije bilo većih nepravilnosti, dok je opozicija podnela prijave protiv NN lica zbog ometanja izbora.

2 KOMENTARA

  1. Nasi preci su nam ostavili SVE.. da cuvamo ,poboljsamo i predamo nasim potomcima..Sve pa i misao…… ,, U pobedi se ne uzvisi….u porazu se ne ponizi.,, Svi Izbori ,stranke,funkcije …..pobede i porazi ..sa vazni..ali su PROLAZNI . Saobracajni koridori ,bez kojih NE POSTOJI ekonomski, demografski ,socojalni.. oporavak NIJEDNOG REGIONA U EVROPI,SVETU,SRBIJI…pa ni Timocke krajine,Istocne Srbije,Borskog okruga i Bora…su VECNI….KOME ce za 2,5,19,26,38,52,63,76,97 godina..biti bitni rezultati ovih izbora…KOME? Pobeda na izborima je SREDSTVO za doprinos oporavku napretku svoga grada,sela,,okruga regiona.. svoje zemlje….A ne ostvarenje CILJA VLADANJA.Skupstina Opstine Bor JOS NIKADA NIJE DONELA SVOJU SKUPSTINSKU ODLUKU O SVOJOJ PUNOJ PODRSCI ..KORIDORU ISTOK. Sada ,sa novom podrskom gradjana..kao i SVIH gubitnika na ovim izborima..onih u Skupstini opstine kao i onih koji su ostali vam nje..TU ODLUKU TREBA DA DONESE U URGENTNOM ROKU…Jer izbori,pobede i porazi su vazni..ali PROLAZNI..a saobracajni koridori su VECNI. Srdacan pozdrav i cestitke za pobedu ili ucesce na ovim izborima u Boru..SVIM pobednicima i pobedjenima..kao i neutralnima i neopredeljenima…….sa TRASE KORIDORA ISTOK. Kraj.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime