Kemal Monteno pevao sinoć u Boru

0
52

Sarajevski kantautor Kemal Monteno održao je koncert u ponedeljak, 12. decembra u prepunoj sali bioskopa “Zvezda” u Boru.

Kemal Monteno

Sala bioskopa “Zvezda” bila je sinoć mala da primi sve ljubitelje muzike koju izvodi legendarni šansonjer Kemal Monteno.

Dobro raspoloženi Sarajlija od koncerta je napravio pravi mali šou, na kome se pored izođenja svojih popularnih pesama, našla i poneka šala i zanimljiva priča.

Vremešni “Kemo” koji je na estradnoj sceni gotovo 4 decenije imao je podršku u Dušanu Svilaru, mladoj “Zvezdi Granda”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HaTzyaac_NA[/youtube]

Kemal Monteno je jedan od najpoznatijih bosansko-hercegovački kantautora i naš najveći šansonjer. Spada u red najboljih kantautora na području bivše Jugoslavije.

Rođen je 1948 u Sarajevu, gde u drugoj polovini 1960-ih godina počinje i svoju veoma bogatu i uspešnu karijeru.

Montena odlikuje poseban lirski, romantičarski muzički izraz, u kojem su na jedinstven način objedinjeni motivi bosanske sevdalinke sa mediteranskim šarmom italijanske kancone. Njegovi tekstovi su iskrena ispovest pesnika koji je okusio život i ljubavnu bol, pa ih na svojstven način pretapa u pitku pesmu jasnog i jednostavnog izraza.
Iako se glavni, ljubavni motiv pojavljuje još od Montenove prve kompozicije, on se ipak nikad ne ponavlja u svojim šansonama, nego isti motiv spretno varira na hiljadu različitih načina.

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri Monteno je izdao 11 albuma i sarađivao sa skoro svim muzičkim zvezdama nekadašnje Jugoslavije.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z84WyTXx8xw[/youtube]

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here