Koncert Željka Joksimovića otkazan, protesti se nastavljaju

Najavljeni koncert Željka Joksimovića, povodom 6.maja dana grada Bora je otkazan. Umesto koncerta na platou ispred Doma kulture, sutra u 11 časova, biće održan protesni skup radnika javnih preduzeća i građana u organizaciji Opštinskog veća Samostalnog sindikata u Boru.

Nekoliko stotina radnika javnih preduzeća i građana, predvođeni Opštinskim većem Samostalnog sindikata (VSS), okupilo se danas na platou ispred Doma kulture, zahtevajući otkazivanje koncerta Željka Joksimovića, za koji je iz budžeta trebalo da bude izdvojeno oko 4,5 miliona dinara.

Borani su protestovali jer smatraju da je to previše novca za proslavu dana grada. Oni tvrde da je za prvomajski koncert na Borskom jezeru već potrošeno više od dva miliona dinara, a da zaposleni u javnim preduzećima rade u lošim uslovima i njihove zarade, takođe iz budžeta, kasne mesec dana.

Dragiša Trujkić, predsednik VSS, rekao je da se sa novcem koji bi dali za dva sata koncerta moglo učiniti mnogo za grad, da se srede krovovi škola i obdaništa koji prokišnjavaju, ili tokom cele godine finansiraju mladi sportisti.

Okupljeni su prošetali od Doma kulture do zgrade Skupštine Opštine Bor gde su na pisarnici ostavili svoje zahteve:
1. Da se HITNO prestane sa bahatim trošenjem opštinskog novca;
2. Da se dodatno ne ugrožavaju i onako ugrožene zarade zaposlenih u javnom sektoru;
3. Da se poštuje potpisani Sporazum, potpisan između Predsednika Opštine Bor i Sindikata.

Nakon čega je protest nastaviljen ispred ulaza u regionalnu “Radio Televizuju Bor“, gde su okupljeni pogrdnim imenima nazivali rukovodstvo ove medijske kuće.


Prilog RTV B92

Za sredu je najavljen još veći protestni skup ispred Doma kulture sa početkom u 11 časova.

 

Pozivamo Vas da u anketi Bor030.net iznesete svoje mišljenje o ovome!