Koncert za pamćenje dečijeg hora „Vivak“ u borskom Zoo vrtu

Borski Zoo vrt bio je danas domaćin dečijem horu „Vivak“ iz Sremske Mitrovice. U prijatnom ambijentu održali su koncert posvećen najmlađima koji se na samom kraju pretvorio u pravu malu žurku.

„Ideja je došla iz dečijih pesama. Naš čika Boro Majdanac, koji je ceo svoj život posvetio muzici za decu, napisao je bezbroj pesama povećenih životinjama. Izvodili smo ih na razniom kocertima, pa smo došli na ideju da ih pevamo i u zoološkim vrtovima“, rekla je Tamara Pajkanović, osnivaČ i dirigent dečijeg hora „Vivak“

Dečji hor „Vivak“ iz Sremske Mitrovice osnovan je pre 22 godine. Održali su preko 100 koncerata, učestvovali na brojnim festivalima i drugim manifestacijama, sarađivali sa poznatim pesnicima i kompozitorima, dobili mnoge nagrade i priznanja. Pevali su Japancima, Brazilcima, Norvežanima i mnogim drugim.

„Napisao sam mnogo pesama za pola veka, a najviše su me inspirisale životinje. Ja sam arhivista i istoričar, doktorirao sam, ali mi je najlepše sa decom i ona su moj život“, napomenuo je Boro Majdanac, dečiji pesnik i kompozitor.

Zoološki vrt u Boru, pored uređenja i obezbeđivanja novih vrsta životinja se trude da organizuju i razne kulturne sadržaje koje su, uglavnom, posvećene deci.

„Dečiji hor Vivak uspeo je da ulepša svakdnevno druženje mališana sa životinjama“, rekla je između ostalog Slađana Savić, portparol Zoo vrta u Boru.

Nakon zooloških vrtova u Subotici i Boru, dečiji hor „Vivak“ će tokom ove godine održati koncerte sa pesmama o životinjama u Jagodini i Beogradu.