Konstantin Kostjukov oduševio borane

U prepunoj sali Muzičke škole u Boru sinoć je održan gala koncert zvezde beogradskog baleta, Konstantina Kostjukova, u organizaciji Ustanove „Centar za kulturu opštine Bor“. Jedinstveni program baletske umetnosti borska publika je isratila jakim aplauzima i ovacijama.

Konstantin Kostjukov u Boru
Konstantin Kostjukov u Boru

Konstantin Kostjukov je učestvovao u mnogim gradovima u zemlji i inostranstvu, i to uvek sa velikim uspehom. Program ovog gala koncerta omogućio je publici da vidi delove najpopularnijih ostvarenja iz oblasti klasičnog baleta, u numerama „Labudovo jezero“ i „Uspavana lepotica“ Petra Iliča Čajkovskog, neoklasičnih baleta „Grk Zorba“ Mikisa Teodorakisa, „Kraljica Margo“ na muziku Gorana Bregovića, kao i modernog baleta, numerama „Ko to tamo peva“ i „Tango“ Vojislava Vokija Kostića itd.

Gala koncert Konstantina Kostjukova u Boru
Gala koncert Konstantina Kostjukova u Boru

Gala koncert baletskih zvezda omugućio je gledaocima da uživaju u vrhunskim ostvarenjima najslavnijih stranih i domaćih kompozitora.

Pored Kostjukova učestvovali su prvaci baleta Narodnog pozorišta u Beogradu: Mila Dragičević, Tamara Ivanović, Bojana Žegarac, Milan Rus i Jovica Begojev.

Konstantin Kostjukov u iyvo]enju klasičnog baleta
Konstantin Kostjukov u izvođenju klasičnog baleta

Gala koncert Konstantina Kostjukova i zvezda beogradskog baleta bio je održan u sredu 8. maja u 19 sati u prepunoj sali Muzičke škole u Boru u organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor“.