Konstituisana vlast u Boru: Milikić predsednik opštine, Žikić na čelu Skupštine

0
1188

U opštini Bor je danas održana konstitutivna sednica na kojoj su izabrani predsednik Skupštine i njegov zamenik kao i predsednik opštine, zamenik predsednika i članovi Opštinskog veća.

Za predsednika opštine izabran je Aleksandar Milikić, kandidat Srpske napredne stranke za koga je glasalo 25 odbornika Skupštine opštine Bor.

Njega će zamenjivati Branko Perić, takođe iz vladajuće SNS.

Milikić je u svom ekspozeu istako da će rešavanje nagomilanih dugogodišnjih problema u JKP “Toplana” i “Vodovod” biti prioritet u novom mandatu kao i stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta.

“U narednim godinama pred nama su ozbiljni izazovi, a najznačajniji je otvaranje rudnika bakra “Čukaru peki”. Prioritet će nam biti i rešavanje problema koje imaju javna preduzeća poput „Toplane“ i „Vodovoda“ koji su opterećeni velikim gubicima”, rekao je predsednik opštine Aleksandar Milikić.

Funkciju predsednika Skupštine opštine Bor u narednom periodu obavljaće Dragan Žikić iz Socijalističke partije Srbije, a za njegovog zamenika izabran je Milan Stojanović (SNS).

Poslove sekretara Skupštine nastaviće da obavlja Slobodan Badža, koji je jedini dobio glasove svih 35 odbornika.

Odbornici su izabrali Slavišu Friškovića, Bobana Janoševića, Ljubišu Repeđića, Danijela Aleksića, Dobricu Đurića, Tamaru Paunović, Milenu Stanojković, Igora Jankovića i Srećka Zdravkovića za članove Opštinskog veća.

Predstavinci opozicionih stranaka podsetili su još jednom da je izborni proces u Boru protekao neregularno i u nedemokratskoj atmosveri i da su zbog toga podnete krivične prijave protiv NN lica.

Većinu u Skupštini opštine Bor imaju Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije čija je zajednička lista osvojila 24 odbornika na izborima 4. marta.

Opozicionoj listi „Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor – Narodna stranka – Demokratska stranka – Vlaška narodna stranka – Zajedno za Srbiju – Demokratska stranka Srbije – Socijaldemokratska stranka – Dragan Marković“ pripalo je sedam odborničkih mandata, dok lista „Dosta je bilo i Dveri Srpske – Da ovo odu, a da se oni ne vrate“ ima tri odbornika u Skupštini opštine Bor.

Manjinska Vlaška stranka „Most“ osvojila je jedno odborničko mesto.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here