Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora zakazana za 18. maj

Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora, koju je sazvao predsednik lokalnog parlamenta u tehničkom mandatu, biće održana u sredu, 18. maja u sali bioskopa „Zvezda”.

Za konstitutivnu sednicu koja će biti održana 18. maja u 9 časova, predloženo je osam tačaka dnevnog reda.

Osim što će se obavljati potvrda mandata odbornika Skupštine grada Bora, vršiće se i izbor predsenika Skupštine grada Bora i sekretara Gradske skupštine i to nakon utvrđivanja prestanka mandata dosadašnjim funkcionerima.

Pre svega toga, prva tačka dnevnog reda biće izveštaj Gradske izborne komisije grada Bora o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Bora, održanim 3. aprila 2022. godine.

Podsećamo da je na izborima Srpska napredna stranka osvojila 15 mandata, doke je lista „Dragan Marković – Ujedinjena opozicija Bora” dobila šest odborničkih mesta u lokalnom parlamentu.

Socijalistička partija Srbije i Vlaška stranka „Most” obezbedile su po četiri odbornika u Gradskoj skupštini, dok će lista „Marinika Tepić – Za pobedu Bora” imati tri odbornika.

Po jedno odborničko mesto obezbedile su Grupe građana „Glasno za omladinu” i „Borci za Bor”, kao i koalicija Srpski pokret Dveri – POKS.

Za sada nije poznato da li je bilo pregovora o potencijalnim koalicijama, niti o tome da li će buduću vlast činiti dosadašnja vladajuća koalicija SNS – SPS, koja će u lokalnom parlamentu imati nestabilnu većinu od 19 odbornika, s obzirom na to da Skupštinu grada Bora čini 35 odbornika.