Koronavirus potvrđen kod dve osobe iz Bora

U Boru su danas potvrđena prva dva slučaja zaraze koronavirusom, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Milikić je potvrdio da su rezultati poslednjih testova pokazali da su koronavirusom zaražene dve osobe iz Bora koje su i izolovane. Rezultati ostalih testova su negativni.

Oba slučaja su povezana, istakao je gradonačelnik i rekao da je jedna osoba upućena na dalje bolničko lečenje, dok je druga stavljena pod stalni nadzor.

Preduzete su i sve potrebne mere, pa su pod stalni nadzor stavljene i sve osobe sa kojima su oboleli bili u kontaktu.

„Ne treba nam panika, strah nam ne treba, treba nam trezvena glava“, istakao je Milikić i dodao da će lično, „imenom i prezimenom“ podneti krivične prijave protiv svih osoba koje su na društvenim mrežama širile dezinformaciju i izazivale paniku.

Grad Bor kreće i sa intenzivnijom dezinfekcijom, kako javnih prostora, tako i stambenih zgrada, dvorišta i drugih površina.

U te svrhe na pet punktova biće postavljeni kontejneri sa dezinfekcionim sredstvima. U gradu će to biti punktovi na Drugom i Četvrtom kilometru, u centru Bora i kod Bolnice, kao i punkt u Zlotu.