Koronavirus potvrđen kod još osam osoba iz Bora, oporavilo se 12 pacijenata

0
1585

Od poslednjeg izveštaja, objavljenog u subotu, u Boru je prisustvo koronavirusa potvrđeno kod osam osoba, dok se u istom periodu oporavilo 12 pacijanata, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Prema podacima Zavoda za javno zdrvalje “Timok”, trenutno obolelih (potvrđenih aktivnih slučajeva) u na teritoriji grada Bora je 50.

Epidemiolog dr Javorka Stankulić je kazala da je situacija u gradu pod kontrolom.

„Kod svih novoobolelih pacijenata ustanovljena je blaga klinička slika, šest je hospitalizovano, a svi ostali se nalaze na kućnom lečenju uz odgovarajuću terapiju. Za sada je sve pod kontrolom i nadam se da će tako i ostati, tako da nema razloga za uvođenjem dodatnih mera, osim postojećih koje treba poštovati”, izjavila je dr Stankulić.

Nadležni iz gradskih zdravstvenih institucija kažu da se smanjuje broj onih koji se sa simtomima zaraze koronavirusom javljaju na pregled u kovid ambulantu, kao i vreme čekanja na rezultate.

“Oko 30 naših sugrađana se za dane vikenda javilo u Kovid ambulanti sa blagom kliničkom slikom, njima je prepisana odgovarajuća terapija i uradiće se kontrolni bris ukoliko za time bude bilo potrebe. Uzorke sada obrađujemo u novoj laboratoriji, tako da za sada nemamo nijedan laboratorijski nalaz na čekanju, dok određeni broj kontrolnih testova treba ponoviti”, istakla je direktor Doma zdravlja u Boru, dr Vesna Radosavljević.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime