Koronavirus potvrđen kod još pet osoba iz Bora, među njima i devojčica stara 12 godina

0
2784

Kod još pet osoba iz Bora potvrđeno je prisustvo koronavirus, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok”, na teritoriji grada Bora trenutno je 14 osoba pozitivno na koronavirus.

Prema rečima dr Vesne Radosavljević, direktorke Doma zdravlja u Boru, od pet novozaraženih osoba jedna je muškog, a četiri ženskog pola.

“Dvoje pacijanta, bračni par, u letnjem periodu boravi na teritoriji druge opštine gde im je prisustvo virusa dijagnostifikovano, ali se oni po mestu prebivališta vode na teritoriji grada Bora. Ostalo troje su kontakti ranije zaraženih, majka, ćerka i prijateljica. Dete je staro 12 godina i trenutno je bez sumptoma. Majka je imala blage simptome i sada je pod kontrolom, kao i prijateljica”, kazala je dr Radosavljević.

Ona je istakla da se u Kovid ambulanti se i dalje beleži mali broj pregleda pacijenata sumnjivih na kovid-19 i uglavnom se radi o kontrolnim pregledima.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru trenutno se nalazi 17 pacijenata, dvoje pozitivnih na virus, od kojih će jedan biti upućen u Klinički centar u Nišu na dalje lečenje, dok se za osam pacijenata čekaju rezultati testiranja.

“Ponovo bih iskoristio priliku da, i pored činjenice da se Borani pridržavaju mera, još jednom apelujem da sa time nastavimo svi zajedno. Iako su mere u formi preporuka i nisu obavezujuće, treba da, zbog naše opšte i zdravstvene kulture, istrajemo u ovome do kraja”, dodao je ovom prilikom dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice Bor.

Od početka pandemije, na teritoriji grada Bora zabeleženo je ukupno 278 slučajeva virusa, 257 osoba se oporavilo, dok je sedam osoba, nažalost, preminulo od posledica virusa.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime