Koronavirus u Boru potvrđen kod još 16 osoba

3
3056

U prethodna 24 sata na teritoriji grada Bora potvrđena su 16 nova slučaja zaraze koronavirusom, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok”, od 121 pristiglog rezultata, 16 je sa pozitivnim nalazom, dok se za još 14 briseva čekaju rezultati analiza.

Kod svih novoobolelih pacijenata ustanovljena je blaga klinička slika i nalaze se u kućnoj izolaciji, a starosna granica pacijenata kreće se od 25 do 67 godina. Beleži se tendencija pada pregleda u kovid ambulanti, gde se tokom minulog vikenda na pregled javio 21 pacijent sa simptomima prisustva virusa. Ovo je ohrabrujući podatak, kao i činjenica da su svi pacijenti sa lakšom simptomatologijom“, kazala je dr Vesna Radosavljević, direktorka borskog Doma zdravlja.

Od poslednjih zvaničnih informacija, šest osoba se smatraju oporavljenim, dok je kod ukupno 45 osoba virus aktivan.

Dr Radosavljević je istakla da je skraćeno vreme čekanja na rezultate i da oni sada stižu za 24 do 48 sati.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano 14 pacijenata, od čega osam pozitivnih na koronavirus.

Pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, odnosno nisu životno ugroženi, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice Bor.

Nakon sastanka Stručno operativnog tima za higijensko epidemiološke mere gradskog Štaba za vanredne situacije zaključeno je da je neophodno da sve mere ostanu na snazi, kao i da komunalna inspekcija strože kontroliše sprovođenje istih.

Moram naglasiti da su Borani u prethodnom periodu pokazali disciplinu u poštovanju mera, ali da će zbog neodgovornosti pojedinaca komunalna inspekcija rigoroznije kontrolisati i kažnjavati, sa akcentom na pojačani nadzor privrednih subjekata koji  posluju na teritoriji grada. Svi se moraju pridržavati mera kako bi se sprečio rast broja zaraženih. Moramo se čuvati, paziti jedni na druge i zajedno se boriti protiv virusa”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Od početka pandemije u Boru je kod ukupno 233 osoba potvrđena zaraza koronavirusom.

3 KOMENTARA

  1. Logična posledica nepoštovanje mera zaštite od opakopg virusa. Kafiši, noćni klubovi, privatne žurke, sve su to voma rizična mesta. Proteklih desetak dana malo ko se pridržavao mera zaštite. Zato i ne čudi nagli porast broja inficiranih covidom 19.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime