Koronavirus u Boru potvrđen kod još šest osoba

4
3025

Na teritoriji Grada Bor, od poslednjeg izveštaja do danas, još šest osoba je pozitivno na virus korona.

Od 55 rezultata, koliko je iz referentne laboratorije stiglo u Bor, pozitivnih na koronavirus je šest.

Jedan pacijent je upućen na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu, dok je kod ostalih pacijenata ustanovljena blaga klinička slika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji.

Na teritoriji Bora trenutno je aktivnih 19 slučajeva kovida-19, ali se za oko 50 briseva još uvek čekaju rezultati testiranja.

Danas su stupile na snagu nove mere u borbi protiv širenja virusa korona.

U celoj Srbiji obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, dok je na otvorenom prostoru nošenje maski obavezno onda kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar, kao što su redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta.

“Od jutros je zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi na otvorenom i zatvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija. Takođe, za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra”, navodi se u saopštenju Press službe Grada Bor.

4 KOMENTARA

  1. Brojke o 186 zaraženih građana od koronavirusa i od toga šest umrlih, kojim se hvali gradonačelnik Bora nije zahvalna. Na ove brojeve uticaja ima aerozagađenje Bora sa sumpor dioksidom , arsenom, kadmijumom, tj. kompletnim Mendeljejevim sistemom elemenata. Priroda i industrija su učinili, bar za sada, da je Bor u prednosti od ostalih sredina u regionu. Uticaj kineza i ovde je povoljan, sklonjen je grobar RTB Bor, ljubimac i klimoglavac vlasti, “proslavljeni” Sosa. On je sebi postavio spomenik na ulazu u Boru, rudar koji se okreće i time sprečava dolazak korona virusa. Na zdravlje boranima i borankama!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime