Koronavirus u Boru registrovan kod još četiri osobe

U prethodnih nedelju dana koronaviris je u Boru potvrđen kod još četiri osobe, saopštila je dr Vesna Radosavljević direktorka borskog Doma zdravlja.

Ona je kazala da su poslednja tri slučaja registrovana juče i da se radi o pacijentima koji imaju blage simptome.

„Juče smo registrovali tri novozaražena. Radi se o pacijentima koji imaju blagu kliničku sliku. Oni su klinički obrađeni, uređena im je laboratorija, rendgen, imaju izveštaj pulmologa prema kome oni nisu zdravstveno ugroženi i trenutno se nalaze u kućnoj izolaciji“, izjavila je dr Radosavljević.

Zdravstveno stanje pacijenata je takvo da nije bilo potrebe da se upućuju na lečenje u infektivnim klinikama u drugim gradovima.

„Na grudnom odeljenju je trenutno smešteno osam pacijenata zbog svojih hroničnih bolesti, dok hospitalizovanih zbog kovida-19 nema„, kazao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Od prošlonedeljnog obraćanja javnosti u Boru je urađeno 57 testova, od kojih je 21 negativan, šest pozitivno, dok se za ostalih 30 rezultati još očekuju.

Od početka testiranja u Boru je prisustvo virusa potvrđeno kod ukupno 175 osoba. Uz četiri najnovija slučaja, virus je trenutno aktivan kod ukupno šest pacijenata.