Koronavirusom zaraženo 30 radnika Ziđina, iz kompanije najavljuju strože kontrole poštovanja mera

Prema zvaničnim podacima kod ukupno 208 Borana trenutno je aktivan koronavirus, a među njima je i 30 radnika kompanije Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper), nekadašnjeg Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Kineska kompanija Ziđin od početka pandemije sprovodi niz mera sa ciljem da se spreči širenje koronavirusa među zaposlenima.

Saša Perišić, rukovodilac Sektora bezbednosti i zaštite na radu u bivšem RTB-u i član Gradskog štaba za vanredne situacije izjavio je današnjoj sednici ovog tela da je među zaraženima i 30 radnika najvećeg borskog poslodavca.

On je kazao da su inficirani radnici odmah izolovoni i da se dobro osećaju, kao i da većina njih ima blage simptome.

Prema njegovim rečima kompanija ima stroge kovid protokole, pa je izolovano i 150 zaposlenih koji su bili u kontaktu sa nekim zaraženim.

Uočeno je da se pojedini zaposleni ne pridržavaju propisanih mera u organizovanom prevozu, pa će kompanija, prema Perišićevim rečima, pojačati kontrolu u radničkom prevozu.

On je na sednici štaba kazao da zaposleni dobijaju lična zaštitna sredstva i sredstva za dezinfekciju i da će sa tom praksom nastaviti.

Prema rečima zdravstvenih radnika, među zaraženim radnicima Ziđina nema kineskih državljana.