Košarkaši Bora bez snage za iznenađenje

Košarkaši Bora poraženi su na svom terenu od ekipe Fer Pleja (Fair Play) iz Niša rezultatom 65:74 (23:20, 14:22, 14:16, 14:16) u petom kolu Druge muške lige Srbije – Jug.

Borski igrači su favorizovanim gostima pružili snažan otpor tokom čitavog meča, a veći deo prve i druge četvrtine su  bili u rezultatskoj prednosti.

Niška ekipa je svoju punu snagu počela da pokazuje krajem druge četvrte, kada dolazi do preokreta.

Otežavajuća okolnost za tim iz Bora je bila što je u ključnim delovioma utakmice ostala bez čak pet igrača (četiri isključena zbog pet penala i povrede Predraga Brankovića).

Domaćine su predvodili Đorđe Rakočević sa 24 poena, tri skoka i asistencijom i Uglješa Mitrović koji je postigao 12 poena, pet skoja i jedna asistencija.

U ekipi „Fer pleja“ istakli su se Aleksa Simović sa 20 poena, pet skoka i asistencijom i Nenad Cvjetković sa 12 poena i po tri asistencije i skoka.

KK Bor RTB: Uglješa Mitrović (12), Ivan Šćekić (k), Đorđe Rakočević (24), Aleksa Kolar (5), Marko Rašić (6), Sava Jovanović, Predrag Branković (6), Marko Stevanović, Bogdan Veličković (6), Filip Ignjatović i Uroš Kanić (6).

KK Fer Plej: Jovan Anđelković (5), Miša Milojević (2), Stojan Dodić (7), Đorđe Petrović (6), Ljubiša Marković (k) (4), Vuk Gugović (7), Nenad Cvjetković (12), Aleksa Simović (20), Uroš Džunić (2), Aleksandar Miletić (2), Aleksa Đorđević i Nikola Gašić (7).

Na čelu tabele su Konstantin i Fer Plej sa skorom od četiri pobede i jednim porazom, slede Železničar, Klik i Zdravlje Leskovac sa 3-2, Napredak-Junior je šesti sa 2-3 skorom, Mladost SP ima jednu podu i četiri poraza, a poslednji je Bor RTB bez pobeda.