Košarkaši Bora teško do bodova protiv Jablanice

Košarkaši Bora pobedili su sinoć ekipu KK „Jablanica“ iz Medveđe u utakmici 4. kola Prve muške regionalne lige „Istok“ rezultatom 85:83 (16:11, 19:24,28:21, 22:27).

kosarkaska-lopta-bor030

Košarkaši Bora pobedili su sinoć u krajnje neizvesnoj utakmici ekipu iz Jablanice i time osvojili nove bodove u najjačoj košarkaškoj ligi istočnog regiona. Ovom pobedom, sa 6 bodova Borani su se popeli na osmo mesto na tabeli koju sačinjava ukupno 14 ekipa.

Ekipa trenera Željka Prodanovića sinoć je ostvarila pobedu nakon dva teška uzastopna poraza, a da je protivnik naših košarkaša bio u odličnoj formi, govori i tesan rezultat u samoj završnici meča.

No, ipak, pribranost i dobra odbrana naših košarkaša u poslednjim sekundama utakmice doprineli su pobedi našeg tima. U narednom kolu borski tim očekuje okršaj protiv jakog KK „Rtanj“ iz Boljevca, u kome igraju neki od bivših igrača KK „Bor RTB“.

Kao najzaslužnije za pobedu borskog tima možemo izdvojiti kapitena Aleksandra Petrovića i mladog Marka Ognjenovića, čije su želje za pobedom i borba na terenu ponajviše doprineli uspehu borskog košarkaškog tima.

Ekipa KK „Bor“: Petrović, Marković, Mladenović, Rosić, Ognjenović, Filipović, Martinesić, Prodanović, Stanković, Cekić
Marković, Nikolić S., Nikolić N., Perišić, Sibinović, Ilić.

Ekipa KK „Jablanica“: Vuković, Kocić, Bubalo, Trajković, Drašković, Dimitrijević, Nikolić, Dondić, Đorđević, Jovanović, Kovinić, Nikolić, Petrović, Cerović, Milenović, Rakić.

Utakmicu su sudili Zlatković (ZA) i  Zakić (NI).