Košarkaši OŠ „Dušan Radović“ najbolji među osnovcima Bora

Košarkaši Osnovne škole „Dušan Radović“ iz Bora osvojili su košarkaški turnir organizovan povodom Dana škole „3. oktobar“. Oni su u finalu pobedili ekipu domaćina rezultatom 24:32 (08:05, 05:12, 06:08, 05:07).

Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)

Iako su prošle godine košarkaši OŠ „3. oktobar“ u finalu tradicionalnog košarkaškog turnira povodom Dana ove obrazovne institucije bez problema osvojili 1. mesto, ove godine, situacija je bila u mnogome drugačija.

Naime, ekipa OŠ „Dušan Radović“ iz Bora revanširala se za prošlogodišnji poraz i u finalom meču spremno dočekala tim OŠ „3. oktobar“, a koji su dobili ubedljivo sa 8 poena razlike.

Rezultati turnira

Finalna utakmica bila je izuzetno napeta, s obzirom na to da su obe ekipe bile veoma jake, sastavljene mahom od licenciranih košarkaša.

Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)

Ipak, mali broj grešaka, ali i dobra uigranost tima OŠ „Dušan Radović“ doneli su pobedu i nov pehar u kolekciji odličja obe obrazovne ustanove.

Za igrača turnira proglašen je Milan Barbulović iz ekipe pobednika turnira, a nagrade najboljima uručio je Dragan Petković, generalni sekretar Košarkaškog saveza opštine Bor.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta ”Bor – Grad šampiona” koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.